Denmark | Select other Country

Gratis levering

Selen bidrager til en sund skjoldbruskkirtel-funktion
De fleste er ikke klar over, hvad en skjoldbruskkirtel er – eller hvor den sidder – men det er formodentligt den allervigtigste endokrine (hormonproducerende) kirtel i kroppen.

Denne kirtel, som sidder på hver sin side af struben og i form minder om en sommerfugl, styrer blandt andet hvor hurtigt kroppen forbruger energi og laver proteiner, samtidig med at den kontrollerer kroppens hormonfølsomhed. Skjoldbruskkirtlen producerer en række hormoner, hvoraf de vigtigste er triiodothyronin (T3) og thyroxin (som til tider også kaldes for T4). Disse hormoner regulerer cellernes stofskifte-hastighed, altså hvor hurtigt de omsætter fedt, protein og kulhydrat til energi. Endvidere regulerer hormonerne vækst samt en række kropsfunktioner, blandt andet vedligeholdelsen af knoglemassen.
 
Et af de stoffer, som har betydning for normal funktion af skjoldbruskkirtel, er sporstoffet selen. Vi får selen fra kosten (fisk, nødder, indmad m.v.). og mængden er afhængig af jordbundens indhold af selen. Danmark ligger i et lav-selenområde sammen med lande som for eksempel England og Finland. I sidstnævnte land tog man midt i 1980erne konsekvensen af dette og påbød i en årrække at al kunstgødning skulle tilsættes selen for på den måde at øge afgrødernes indhold af dette mineral.
 
Et produkt som SelenoPrecise 100 µg Depot indeholder en særlig letoptagelig selenform, som hedder SelenoPrecise. Det er et patenteret og standardiseret selengær med over 30 forskellige organiske selenformer. Det, som gør SelenoPrecise særlig anvendelig er dens dokumenterede optagelighed på næsten 90% samt dens ensartede sammensætning. På grund af disse egenskaber anvendes SelenoPrecise til videnskabelige undersøgelser og forskningsprojekter over hele verden.