Denmark | Select other Country

Gratis levering

D-Vitamin - Hvor længe vil du vente?
Dokumentationen på D-vitaminets* gavnlige virkninger er tiltaget over de sidste 10 år. Dette er sidst vist i en stor danske undersøgelse, som var forsidestof på Politiken den 19. november. Undersøgelsen var baseret på 96.000 danskere, som man have fulgt i 19 år. Den viste, at folk med normale D-vitamin-niveauer i blodet, havde det bedste helbred.

Samtidig ved forskerne, at op mod 500.000 danskere har betydelig D-vitamin-mangel i vinterhalvåret, alligevel siger nogle eksperter, at man skal vente til 2017, før man evt. begynder at tage ekstra D-vitamin. Man vil afvente yderligere studier, men hvor længe vil du vente?

Baseret på de hundredvis af undersøgelser der er fortaget til dato, inklusiv den ovennævnte store danske undersøgelse, må det nok være hensynet til egen sundhed der vægter mest. Spiser du meget fisk, er du meget ude i solen om sommeren, og er du ofte nede i sydens sol om vinteren, så kan du måske klare dig, ellers kan du supplere med et tilskud - det er heldigvis stadig dit eget valg.

* Vitamin D medvirker blandt andet til den normale funktion af immunforsvaret og vedligeholdelse af knogler og tænder.