Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Ammonieret karamel | Brunt farvestof


   

  Ammonieret karamel (E-150c) fremstilles ved varmebehandling af (f.eks. glucosesirup, saccharose og/eller invertsukkersirup og dextrose) tilsat ammoniak.

  Ammonieret karamel med E-nummer 150c – også kaldet karamelfarve – er et brunt farvestof, der fremstilles ved en kontrolleret varmebehandling af for eksempel glucosesirup, saccharose og/eller invertsukkersirup og dextrose tilsat ammoniak.

  Ammonieret karamel er anvendt som et farvestof, dels for at undgå forveksling af kapsler med forskelligt indhold og styrke men også for at beskytte indholdet mod sollys og således sikre kvaliteten af de aktive stoffer i hele produktets holdbarhedsperiode.

  I 2011 offentliggjorde Det Europæiske Fødevaresikkerhedsråd (EFSA) en videnskabelig vurdering af stoffet, som fastlagde et accepteret dagligt indtag på 0,3 gram/kg kropsvægt.

  Ammonieret karamel vil kunne findes i cola, sovsekulør, vin, chokolade, is, konditorvarer og mørkt øl som eksempelvil Guinness og porter. EFSA har på den baggrund fastslået, at visse befolkningsgrupper har en moderat risiko for at overforbruge E150c.

  En overdosering med ammonieret karamel fra Pharma Nords kapsler er imidlertid ikke realistisk. Et eksempel: Hvis du drikker en halv liter Guinness, får du samme mængde ammonieret karamel som eksempelvis 2 års forbrug af BioActive Uniqinol.