Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Calciumphosphat | Naturligt fylde- og antiklumpningsmiddel


   

  Calciumphosphat i form af di- og tricalciumphosphat (E-341) er naturlige calcium-fosforforbindelser der anvendes som fylde- og antiklumpningsmiddel.

   

  Calciumphosphat i form af di- og tricalciumphosphat er naturlige calcium-fosforforbindelser. Calciumphosphat er blandt andet en bestanddel af knogler og tænder hos mennesker og dyr. Stoffet anvendes som fyldemiddel og antiklumpningsmiddel for at opnå en stabil og ligelig fordeling af tablettens indholdsstoffer. Desuden forstærker fosforindholdet virkningen af tilstedeværende antioxidanter.

   

  Begge former for calciumphosphat har E-nummer 341. Forskellen på de to former er, at tricalciumphosphat indeholder mere calcium end dicalciumphosphat. Reglerne foreskriver, at fosfat staves med ph.

   

  Dicalciumphosphat og tricalciumphosphat er stoffer, som både kan findes som hjælpestoffer og som aktive ingredienser. Mængden af calciumphosphat i et præparat er naturligvis væsentlig mindre, når det fungerer som hjælpestof, end hvis det indgår som aktivt stof, hvilket vil sige som et calciumtilskud. Som hjælpestof er max 70 mg phosphat / kg legemsvægt tilladt.

   

  Pharma Nord anvender di- og tricalciumphosphat, hvor calcium-delen er udvundet af kalksten, som behandles kemisk. Vi anvender ikke animalske kilder til disse stoffer.