Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Citronsyre | Smagsforstærker og surhedsregulerende middel


    Citronsyre (E-330) forekommer naturligt i citrusfrugter og indgår også i kroppens energistofskifte. Det benyttes som surhedsregulator og smagsforstærker.

    Citronsyre forekommer naturligt i citrusfrugter og indgår også i kroppens energistofskifte. Kemisk set er de to former for citronsyre identiske.

    Selv om citronsyre kan udvindes af citrusfrugter, er det for omkostningstungt. I dag fremstilles citronsyre ved hjælp af svampe, som fodres med sucrose. Svampe-delen filtreres fra, og sekretet tilsættes calciumoxid, der giver calciumcitrat, som efter tilsætning af svovlsyre danner citronsyre.

    Citronsyre i lave koncentrationer stabiliserer præparatets pH-værdi og fungerer derfor først og fremmest som surhedsregulerende middel. Det fremhæver frugtsmag. Det fungerer også som antioxidant og kan forstærke effekten af andre antioxidanter.

    I tandpasta hjælper citronsyre med at reducere mængden af tandsten på tænderne.

    Der er ingen lovgivningsmæssig begrænsning for, hvor meget der må indtages.