Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Dextrose | Næring til tarmens mælkesyrebakterier


    Dextrose er et udtryk anvendt af fødevareindustrien for D-glucose (dextrorotatory glukose). Det tilsættes som næringsmiddel for mælkesyrebakterier.

    Dextrose er et udtryk anvendt af fødevareindustrien for D-glucose (dextrorotatory glukose). Det er et monosakkarid, som findes under mange forskellige navne: Glucose – glucose anhydrate – majssukker – blodsukker – druesukker. Stoffet anvendes til energi af de fleste levende organismer. Planter kan for eksempel  fremstille druesukker ved at sammensætte kuldioxid og vand med ilt som restprodukt.

    Hos Pharma Nord er det tilsat som næringsmiddel for mælkesyrebakterier.

    Stoffet forekommer naturligt men kan fremstilles af afgrøder, der indeholder stivelse som hvede, ris og kartofler ved hjælp af enzymatisk hydrolyse. Det fremstilles oftest af majs. I Bio-Tura er dextrosen fremstillet af majsstivelse.

     

     

    Se også: Glukose