Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Gær | Mineralberiget inaktivt gærpulver


  Relateret term: gær

  Gær (Saccharomyces cerevisiae) er ikke et hjælpestof, men et levnedsmiddel. I inaktiv form i kosttilskud og lægemidler fungerer det som et hjælpestof.

  Gær betyder i denne sammenhæng bagegær med det latinske navn Saccharomyces cerevisiae. Det er ikke et hjælpestof med et E-nummer men derimod et levnedsmiddel. I inaktiv form, det vil sige, hvor gærcellerne er døde, kan det fungere som et hjælpestof. Gæren er teknisk set blot et proteinrigt næringsstof tilsat en aktiv ingrediens som for eksempel chrom eller selen.

  Herunder et eksempel på fremstilling af chromgær. Princippet kan overføres til også at gælde for selengær.

  1. Levende gærceller fodres med uorganisk chromklorid
  2. Chrom indarbejdes og integreres i gærens cellevægge og indgår i dens proteiner, hvorved den ændres til naturlig, organisk chromgær
  3. Chromgæren pasteuriseres, hvorved gærcellerne dør
  4. De chrom-holdige gærceller renses, spraytørres, pulveriseres og presses til tabletter
  5. Ved indtagelse af tabletterne spaltes gærens chromholdige proteiner til chromholdige peptider og aminosyrer i tarmen
  6. Chrom-peptider og -aminosyrer passerer let igennem tarmvæggen  (i modsætning til chrom fra eksempelvis uorganisk chromklorid og chrompicolinat, som overvejende optages ved hjælp af passiv diffusion)

  Mængden af gærpulver anvendt som hjælpestof har ingen indflydelse på vækst af gærsvampen Candida albicans i kroppen. De naturlige variationer af protein i kosten overstiger langt gærpulverets indhold af protein.