Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Gelatine


  Relateret term: oksegelatine

  Gelatine er et smagløst, proteinrigt, animalsk geleringsmiddel der bl.a. anvendes i kapselproduktion da det er velegnet til at rumme olieholdige stoffer.

  Gelatine er et smagløst, proteinrigt, animalsk gelerings- eller stivelsesmiddel, der anvendes i mange fødevarer og som også benyttes til at fremstille kapsler til kosttilskud og lægemidler.

  Vi har en høj biologisk accept for gelatine, da det er naturligt til stede i menneskeligt væv i form af kollagen og er fuldt fordøjeligt. Gelatinekapsler er desuden meget velegnede til at rumme olieholdige stoffer.

  I Danmark betragtes gelatine ikke som et hjælpestof men som et levnedsmiddel, selv om det i kosttilskudssammenhæng fungerer som et hjælpestof. Gelatine havde oprindelig E-nummer E441.

  Pharma Nord anvender både gelatine fra køer og fisk. Der er ingen lovgivningsmæssig begrænsning for, hvor meget der må indtages.

  Pharma Nords ko-gelatine (bovine) er godkendt til lægemiddelproduktion. Det fremstilles af kollagen fra kohuder. Ved fremstillingen steriliseres det ved 140 grader, før det tørres til det endelige produkt.

  EFSA har vurderet, at fiskegelatine anvendt som bærestof til vitaminer ikke udgør en risiko for mennesker med fiskeallergi.