Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Glycerol | Fugtighedsbevarende naturlig del af fedtstof


    Relateret term: glycerin

    Glycerol er ikke et fedtstof, men en naturlig bestanddel af alle fedtstoffer, både vegetabilske og animalske. Det er farveløst, uden lugt og lidt sødt.

    Glycerol (E422)  er stadig kendt som glycerin, selv om denne betegnelse er forældet. Glycerol er en farveløs, lugtfri og tyktflydende væske, der er opløselig i vand. Det er en naturlig bestanddel af alle fedtstoffer, både vegetabilsk og animalsk fedt, men det er ikke selv et fedtstof. Glycerol bruges blandt andet i fødevarer som emulgator eller stabilisator.

    På grund af glycerolets fugtbevarende egenskaber tilsættes det kosttilskud for at beskytte ingredienserne mod udtørring samt som bærestof. Det anvendes også i forskellige typer hudcremer af samme årsag samt i medicinske præparater.

    Pharma Nord anvender vegetabilsk glycerol, som fremstilles af palmekerneolie, men kan også stamme fra kokosolie, rapsolie, solsikkeolie og hørfrøolie.

    Der er ikke sat begrænsninger for, hvor meget glycerol der må anvendes som hjælpestof.