Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Rosmarin ekstrakt




    Rosmarin er en stedsegrøn busk med det latinske navn Rosmarinus officinalis L. Planter med efternavnet officinalis er typisk gamle lægeplanter.

    Et ekstrakt af plantens blade er i mange år blevet anvendt kommercielt som et godkendt  antimikrobielt middel i en række fødevarer, kosttilskud, kosmetik og produkter til personlig pleje. Ekstraktet indeholder en snes forskellige plantestoffer, der virker som antioxidanter, hvoraf den største effekt kommer fra stoffer som carnosol, carnosinsyre og triterpener.

    Ekstrakt af Rosmarin har E-nummer 392 og anses af den europæiske fødevaresikkerhedsorganisation EFSA for et meget sikkert stof. EFSA accepterer eksempelvis op til 400 mg / liter eller kilo i kosttilskud i form af tabletter, kapsler eller i flydende form.