Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Siliciumdioxid
   

  Siliciumdioxid med E-nummer E-551 består af oxideret silicium. Siliciumdioxid (SiO2) kaldes også silica eller kiselsyre. Spormineralet silicium kaldes også kisel eller kvarts.

  Siliciumdioxid er en naturlig, mineralsk, uorganisk forbindelse uden smag, som næsten ikke optages i kroppen. Siliciumdioxid anvendes som antiklumpningsmiddel hvor det er nødvendigt for stabilisere nogle af indholdsstofferne. Der er ingen lovgivningsmæssig begrænsning for, hvor meget der må indtages.

  Silicium tilsættes somme tider kosttilskud som aktivt stof, men for at blive optaget i kroppen skal det være organisk bundet for eksempel fra planten Agerpadderok.

  Partikelstørrelsen er over 100 nm. Bekymringen over dette hjælpestof går på, at det ikke kan garanteres, at der ikke forekommer silicium-partikler i nano-størrelse dvs. <100 nm.

  Siliciumdioxid findes igen i flere varianter alt efter hvad det skal blandes op med. Betegnelsen ”vandfri kolloid” som ses i lægemidler, er en helt tør udgave. At det er kolloid betyder at partiklerne vil fordele sig jævnt uden at bundfældes. Det skyldes, at partiklerne har den samme elektriske spænding og derfor frastøder hinanden. En egenskab der også findes i kolloid sølv.