Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Sojaolie | Renset, allergenfri og non-GMO


  Sojaolie er en klar gullig planteolie udvundet af sojabønner. Olien har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer og et lavt indhold af mættede fedtsyrer

  Sojaolie er en klar gullig planteolie udvundet af sojabønner. Sojaolie er ikke et hjælpestof med et E-nummer men et levnedsmiddel, selv om det i kosttilskuds-sammenhæng også fungerer som et hjælpestof. Sojaolie bruges både som madlavningsolie og hos Pharma Nord som fyldemiddel i nogle præparater.

  Sojaolie har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer og et lavt indhold af mættede fedtsyrer. Sojabønner indeholder også stoffer, som nogle er overfølsomme overfor. Nogle af disse stoffer er ligeledes østrogener. De kaldes også fytoøstrogener eller planteøstrogener. De findes i mindre mængde i al frugt og grønt. Sojaplanten har det højeste indhold af fytoøstrogener.

  Den sojaolie, Pharma Nord anvender, har ikke meget at gøre med den sojaolie, som kan købes til madlavning.

  Pharma Nord anvender et mix af forskellige GMO-fri sojaolier i en farmaceutisk kvalitet og af forskellig viskocitet, hvilket vil sige en blanding af mere eller mindre tyktflydende olier. Disse olier er fuldstændig renset for sojaens proteinstoffer, samt for østrogenlignende stoffer. Olien er kontrolanalyseret på et eksternt laboratorium. Derfor behøver vi ikke at allergimærke vores sojaolie.

  Der er en ubetydelig mængde transfedtsyre i sojaolien. Det skyldes, at vi er nødt til at hydrogenere en brøkdel af sojaolien for at opnå den konsistens, som er nødvendig for, at Q10-indholdet kan optages optimalt. For at sætte mængden i perspektiv: Et glas mælk indeholder 15 gange så meget transfedt som 1 kapsel Bio-Qinon på sojaoliebasis indeholder.