Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Sorbitol | Tandvenligt farveløst sødestof


  Sorbitol er et tandvenligt, farvesløst, krystallinsk sødestof der søder lidt over halvt så meget som almindeligt sukker. Det er også fugtighedsbevarende.

  Sorbitol med E-nummer 420 er et tandvenligt, farvesløst, krystallinsk sødestof, der søder lidt over halvt så meget (60%) som almindeligt sukker. Det fremstilles ved hydrogenering af glukose, en proces hvor sukkerstof tilføres brint. Mundhulens bakterier nedbryder ikke sorbitol til syre og giver derfor ikke huller i tænderne.

  Pharma Nord anvender sorbitol for at forbedre smagen  og i nogle tilfælde som fugtighedsbevarende middel. Der er ingen lovgivningsmæssig begrænsning for, hvor meget der må indtages, men produkter, der indeholder mere end 10% sorbitol, skal advare om, at det kan virke afførende. En sådan advarsel er dog ikke aktuel for Pharma Nords produkter.

  Store mængder (>20 g) indtaget på én gang kan give diarre. Indholdet af kulhydrat i Bio-Calcium+D+K er ca. 1/8 g per tablet.

  Sorbitol forekommer naturligt i en lang række frugter som for eksempel rønnebær, kirsebær, æbler, pærer, ferskner og blommer.