Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Zinkoxid




    Zinkoxid (ZnO) er en uorganisk forbindelse mellem zink og ilt. Det fremstår som et hvidt pulver, der er upløseligt i vand. Det kaldes også zinkhvidt.

    Tilsat cremer vil zinkoxid danne en barriere over de olieholdige stoffer, så de kan trænge ind i huden og holde på fugten. Derud over har zinkoxid sammentrækkende og milde, antibakterielle egenskaber.

    Zinkoxid er godkendt i EU-lande som et fysisk UV-filter i kosmetiske produkter som et alternativ til kemiske solfiltre. Det virker ved at lægge sig som en tynd hinde på huden og reflektere solens stråler. Zinkoxid anvendes også som dækhvid i make up og teatersminke.