Denmark | Select other Country

Gratis levering

Havregrød med gurkemeje og ingefær




Spice din havregrød op med ingefær og gurkemeje - så giver den mere mening!

Af Trine Vesteraa, ernæringsterapeut og madskribent

 

Til 1 person

Ingredienser:

1 dl./50 g. grovvalsede havregryn

1 ½ dl. vand

½ dl. mælk eller plantemælk

25 g. fintrevet gulerod eller sød kartoffel

1 dadel skåret i små tern

¼ - ½ tsk. stødt ingefær alt efter, hvor krydret grøden skal være

Knap ¼ tsk. gurkemeje

Lidt salt

Et lille drys peber*

1 spsk. kværnede hørfrø

1 tsk. hybenpulver

½ æble

Kanel til at drysse over

Mynteblade (kan undlades)

Sådan gør du:

Kom havregryn, vand, mælk, fintrevet gulerod, dadeltern og krydderier i en kasserolle.

Kog grøden forsigtigt op under omrøring.

Når grøden er kogt og har tilpas konsistens kommes den i en skål og toppes med æble, mynteblade, kværnede hørfrø, hybenpulver og evt. et drys kanel.

*Peber øger optagelsen af gurkemeje.

For at gøre det endnu lettere at koge din morgengrød, kan du lave en golden milk pasta i stedet. Så bruger du ca. ½ tsk. af pastaen og tilsætter din grød i stedet for at skulle måle krydderier hver gang.

Opskriften på Golden milk pasta kan du f.eks. finde på Naturli.dk under opskrifter.