Denmark | Select other Country

Gratis levering

Maltodextrin




 

Maltodextrin er et lugtfrit polysakkarid (sukkerstof) med E-nummer 965. Maltodextrin søder kun ganske lidt, men optages hurtigt. Det fremstilles ved nedbrydning af stivelse fra forskellige planter. Det bruges både som fyldstof og antiklumpningsmiddel.

Pharma Nord anvender maltodextrin fra enzymatisk behandlet majsstivelse (GMO-fri), hvorfor det heller ikke indeholder gluten.

I Bio-Chrom anvendes Maltodextrin, fordi det har samme flydeegenskaber som chromgær. Hvis styrken af chrom-råvaren er høj, så chromdelen fylder mere kompenseres der med maltodextrin. I Bio-Chrom ligger indholdet af maltodextrin meget konstant omkring 140 mg / tablet ud af en tablet på 700 mg, hvoraf 455 mg er chromgær.

Maltodextrin i ’Curcumin Pharma Nord’ kommer fra enten Kassava eller kartoffel.

Angående Mononatriumglutamat (MSG), også kendt som natriumglutamat eller det tredje krydderi: Maltodextrin indeholder ikke næringsmæssigt relevante eller smags-signifikante mængder af MSG eller frit glutamat. I USA skal maltodextrin som fødevaretilsætning certificeres glutenfri til en vis tolerance, og det betyder glutamatfri på grund af processen. Hvis der under fremstillingen efterlades gluten i kornmaltet (den eneste måde, hvorpå MSG kan komme ind i blandingen), danner hydrolyseringen aminosyrer (herunder glutamat) i spormængder. Rygter blandt dem, der nærer mistro til fødevaretilsætningsstoffer hævder fejlagtigt, at maltodextrin "er MSG" eller hævder, at maltodextrin indeholder tilstrækkeligt MSG til at udløse reaktioner hos nogle mennesker, selvom der ikke er fremlagt medicinske beviser eller udtalelser til støtte for denne påstand.