Denmark | Select other Country

Gratis levering

Rødbedesalat




Rødbedesalat er en farverig måde at få mere sund kost til kredsløbet

Af Trine Vesteraa, ernæringsterapeut og madskribent

 

Til 2-4 personer alt efter, om det er en selvstændig ret eller den spises som tilbehør

 

Ingredienser:

250 g. rødbede skrællet vægt

1 ½ spsk. revet peberrod

240 g./1 dåse kikærter

25 g. paranødder

1 ½ spsk. kapers

¼ tsk. salt

Friskkværnet peber

1 ½ spsk. hindbæreddike

¾ spsk. dijon sennep

¾ spsk. ahornsirup

½-1 bundt persille alt efter størrelse på bundtet

Sådan gør du:

Bruger du kikærter fra dåse eller glas, så begynd med at hælde kikærterne i en si og skylde dem. Lad dem herefter dryppe af, mens resten af salaten tilberedes. Persille skylles også og duppe tør for vand med køkkenrulle eller et rent viskestykke.

Rør hindbæreddike, dijonsennep, ahornsirup salt og peber sammen til dressingen. Riv rødbederne på den grove side af rivejernet eller vælg den fine rive, hvis du bruger en foodprocessor. Kom den revne rødbede i skålen med dressingen og hak paranødderne og persillen groft. Vend alle ingredienserne til salaten sammen.