Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Rødbedesalat




    Rødbedesalat er en farverig måde at få mere sund kost til kredsløbet

    Af Trine Vesteraa, ernæringsterapeut og madskribent

     

    Til 2-4 personer alt efter om det er en selvstændig ret, eller den spises som tilbehør

     

    Ingredienser:

    250 g. rødbede (skrællet vægt)

    1 ½ spsk. revet peberrod

    240 g./1 dåse kikærter

    25 g. paranødder

    1 ½ spsk. kapers

    ¼ tsk. salt

    Friskkværnet peber

    1 ½ spsk. hindbæreddike

    ¾ spsk. dijonsennep

    ¾ spsk. ahornsirup

    ½-1 bundt persille alt efter størrelse på bundtet

    Sådan gør du:

    Bruger du kikærter fra dåse eller glas, så begynd med at hælde kikærterne i en si og skyl dem. Lad dem herefter dryppe af mens resten af salaten tilberedes. Persille skylles også og duppes tør for vand med køkkenrulle eller et rent viskestykke.

    Rør hindbæreddike, dijonsennep, ahornsirup salt og peber sammen til dressingen. Riv rødbederne på den grove side af rivejernet eller vælg den fine rive, hvis du bruger en foodprocessor. Kom den revne rødbede i skålen med dressingen og hak paranødderne og persillen groft. Vend alle ingredienserne til salaten sammen.