Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Ren, stærk K2-vitamin opløst i olivenolie


    • Ren danskproduceret K2-vitamin (menaquinon MK-7) opløst i koldpresset olivenolie
    • 100% anbefalet daglig tilførsel
    • Støtter kroppens normale blodkoagulation og vedligeholdelse af normale knogler
    • Små, bløde gelatinekapsler, der er lette at synke
    • Ikke baseret på soja
    • Fremstillet under farmaceutisk kontrol

    K-Pearls

    Pharma Nord
     Næringsindhold pr. anbefalet daglig dosis:     % RI*
     K2-vitamin (MK-7) 75 µg                100%

    * RI = Referenceindtag.

    Produktfakta

    Kategori: Kosttilskud

    Dosering
    1 kapsel dagligt for voksne samt børn på 11 år og derover. Kapslen sluges hel eller bides over.
    Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.

    Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.

    Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 11 år.

    Indhold: 60 kapsler = 11 g

    Ingredienser
    Fyldemiddel: Olivenolie.
    Kapselskal: Oksegelatine.
    Fugtighedsbevarende middel: Glycerol og renset vand.
    Vitamin K2 (Menaquinon).
    Farvestof: Jernoxid.

    Opbevaring
    Stuetemperatur. Ikke i direkte sollys.
    Opbevares utilgængeligt for børn.

    Hvad er K-Pearls?

    K-Pearls kapslerK-Pearls er små, bløde gelatinekapsler med 75 μg ren K2-vitamin (menaquinon MK-7) i hver kapsel. K2-vitaminet er opløst i koldpresset olivenolie for at forbedre optagelsen. Kapslernes størrelse gør dem lette at sluge, men de kan også tygges. Tag K-Pearls til et måltid.

    All-trans MK-7
    I naturen findes K-vitamin både i en trans- og cisform, som har at gøre med molekylets rumlige struktur. Det er kun trans-formen af MK-7, der er biologisk aktiv, hvorimod cis-formen ikke har nogen biologisk aktivitet. K-Pearls er en all-trans-form, hvilket gør den biologisk mere aktiv.

    Hvad er K-vitamin?

    K-vitamin tilhører gruppen af fedtopløselige vitaminer sammen med vitaminernef A, D og E.

    K-vitaminet blev opdaget af den danske ernæringsforsker Henrik Dam i 1929, hvilket senere indbragte ham en Nobelpris. Vitaminet fik navnet K-vitamin, hvor K står for koagulation, som er blodets vigtige evne til at kunne størkne. Senere blev det klart, at der findes to hovedtyper af K-vitamin: fyllokinon (K1) og menakinon (K2). Derudover findes der en syntetisk udgave af K-vitamin, menadion (K3), som ikke anvendes i kosttilskud.

    K2-vitaminet findes i forskellige former fra MK-4 til MK-14. MK-10 og derover forekommer dog sjældent. Disse MK-tal henviser til længden af K-vitaminets sidekæde af såkaldte isoprenenheder. Det er normalt kun MK-7 og MK-4, der anvendes i kosttilskud.

    Illustration af vitamin K2 MK-7 molekylet

    Hvorfor K2 MK-7?

    Da K2-vitamin MK-7 bliver meget længere i kroppen end både K1-vitamin og K2-vitamin MK-4, anses K2 MK-7 som mere effektivt.
    Både K1 og K2 MK-4 omsættes og udskilles hurtigt i kroppen, og vi har kun et lille lager af K-vitamin i lever, milt og lunger.


    K-vitamin og knogler

    Der hvor K2-vitamin MK-7 i særlig grad kommer til sin ret, er dets betydning for fordelingen af calcium til vores knoglevæv. Vores knoglevæv nedbrydes og opbygges hele tiden. Om der nedbrydes mere, end der opbygges, er afhængig af vores alder, aktivitetsniveau og ernæring. Det er i særlig grad K2-vitamin, der indgår i transporten af calcium ind i knoglevævet. Knogledannende celler (osteoblaster) producerer et protein kaldet osteocalcin, som aktiveres af K-vitamin og derved hjælper med at tage calcium fra blodet og blodkarrenes vægge og binde det i knoglevævet, hvilket støtter den normale knoglefunktion.


    K-vitamin og koagulation

    K-vitaminet indgår også som en nødvendig faktor i den komplicerede koagulationsproces. K-vitaminet er nødvendigt for dannelse af protrombin samt forskellige koagulationsfaktorer kaldet faktor VII, IX og X.

    Gode kilder til K2-vitamin fra kosten

    Gode kilder til K2-vitaminK1-vitamin findes i planter og især i avocado, broccoli, kål, spinat og grønne bønner.

    I kosten findes K2-vitamin overvejende i animalske fødevarer, det vil sige i kød, lever, æg, mælkeprodukter men også i fermenterede sojaprodukter, ost og surkål.

    I animalske fødevarer er indholdet af vitamin K2-vitamin overvejende MK-4, hvorimod bakterier overvejende producerer MK-7-formen.


    K-vitamin og tarmbakterier

    Frugt og grønt, som giver næring til tarmens godartede bakterier, indeholder overvejende K1-vitamin frem for K2-vitamin. Disse tarmbakterier producerer dog noget K2-vitamin, omend det ikke er nok til at dække kroppens behov. En fiberrig kost gavner kroppens godartede bakterier.

    Officielle anprisninger

    Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har vurderet dokumentationen bag K-vitamin og anerkender følgende anprisninger:

    • Støtter en normal koagulationsevne
    • Bidrager til vedligeholdelse af normale knogler

    Anbefalede produkter

    trustpilot