Gratis levering

Ren, stærk K2-vitamin opløst i olivenolie

  • Ren K2-vitamin (Menaquinon MK-7) opløst i koldpresset olivenolie
  • 100% anbefalet daglig tilførsel
  • Støtter vedligeholdelse af normale knogler og normal blodkoagulation
  • Små, bløde gelatinekapsler, lette at synke
  • Fremstillet under farmaceutisk kontrol

K-Pearls

Pharma Nord

60 stk.

Kr. 169.00

Se relaterede kategorier

[Hjerte, kredsløb & kolesterol|, Knogler & led|, Tænder & gummer|, Vitaminer / Vitaminlignende|]
Udskriv side
 Næringsindhold pr. anbefalet daglig dosis:     % RI*
 Vitamin K2 75 µg                100%

* RI = Referenceindtag.

Produktfakta

Dosering
1 kapsel dagligt for voksne samt børn på 11 år og derover. Kapslen sluges hel eller bides over.
Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.

Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.

Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 11 år.

Indhold: 60 kapsler = 11 g

Ingredienser
Fyldemiddel: Olivenolie.
Kapselskal: Oksegelatine.
Fugtighedsbevarende middel: Glycerol og renset vand.
Vitamin K2 (Menaquinon).
Farvestof: Jernoxid.

Opbevaring
Stuetemperatur. Ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.

Hvad er K-Pearls?

K-Pearls kapslerK-Pearls er små, bløde gelatinekapsler med 75 μg rent vitamin K2 (Menaquinon MK-7) i hver kapsel. K2-vitaminet er opløst i koldpresset olivenolie for at forbedre optagelsen. Kapslernes størrelse gør dem lette at sluge, men de kan også tygges. Tag K-Pearls til et måltid.

All-trans MK-7
I naturen findes K-vitamin både i en trans- og cisform, som har at gøre med molekylets rumlige struktur. Det er kun trans-formen af MK-7, der er biologisk aktiv, hvorimod cis-formen ikke har nogen biologisk aktivitet. K-Pearls er en all-trans-form, hvilket gør den biologisk mere aktiv.

Hvad er K-vitamin?

K-vitamin tilhører gruppen af fedtopløselige vitaminer sammen med vitamin A, D og E.

K-vitaminet blev opdaget af den danske ernæringsforsker Henrik Dam i 1929, hvilket senere indbragte ham en Nobelpris. Vitaminet fik navnet K-vitamin, hvor K står for koagulation, som er blodets vigtige evne til at kunne størkne. Senere blev det klart, at der findes to hovedtyper af K-vitamin: Fyllikinon (K1) og Menakinon (K2). Derudover findes der en syntetisk udgave af K-vitamin, Menadion (K3), som ikke anvendes i kosttilskud.

K2-vitaminet findes i forskellige former fra MK-4 til MK-14. MK-10 og derover forkommer dog sjældent. Disse MK-tal henviser til længden af K-vitaminets sidekæde af såkaldte isoprenenheder. Det er normalt kun MK-7 og MK-4, der anvendes i kosttilskud.

Illustration af vitamin K2 MK-7 molekylet

Hvorfor K2 MK-7?

Da vitamin K2 MK-7 bliver meget længere i kroppen end både K1-vitamin og K2 MK-4, anses K2 MK-7 som mere effektivt.
Både K1 og K2 MK-4 omsættes og udskilles hurtigt i kroppen, og vi har kun et lille lager af K-vitamin i lever, milt og lunger.


K-vitamin og knogler

Der, hvor K2 MK-7-vitaminet i særlig grad kommer til sin ret, er dets betydning for fordelingen af calcium til vores knoglevæv. Vores knoglevæv nedbrydes og opbygges hele tiden. Om der nedbrydes mere, end der opbygges, er afhængig af vores alder, aktivitetsniveau og ernæring. Det er i særlig grad K2-vitamin, der indgår i transporten af calcium ind i knoglevævet. Knogledannende celler kaldet osteoblaster producerer et protein kaldet osteocalcin, som aktiveres af K-vitamin og derved hjælper med at tage calcium fra blodet og blodkarrenes vægge og binde det i knoglevævet, hvilket støtter den normale knoglefunktion.


K-vitamin og koagulation

K-vitaminet indgår også som en nødvendig faktor i den komplicerede koagulationsproces. K-vitaminet er nødvendigt for dannelse af protrombin samt forskellige koagulationsfaktorer kaldet faktor VII, IX og X.

Gode kilder til K2-vitamin fra kosten

Illustration af animalske fødevarer og surkålK1-vitamin findes i planter og især i avocado, broccoli, kål, spinat og grønne bønner.

I kosten findes K2-vitamin overvejende i animalske fødevarer, det vil sige i kød, lever, æg, mælkeprodukter, men også i fermenterede sojaprodukter, ost og surkål.

I animalske fødevarer er indholdet af vitamin K2 overvejende MK-4, hvorimod bakterier overvejende producerer MK-7-formen.


K-vitamin og tarmbakterier

Frugt og grønt, som giver næring til tarmens godartede bakterier, indeholder overvejende K1-vitamin frem for K2-vitamin. Disse tarmbakterier producerer dog noget K2-vitamin, omend det er ikke er i stand til at dække kroppens behov. En fiberrig kost gavner kroppens godartede bakterier.

Officielle anprisninger

EUs Fødevare Sikkerhedsagentur (EFSA) har vurderet dokumentationen bag produktets indhold af vitamin K og ankerkender følgende angivelse:
 

  • Støtter en normal koagulationsevne
  • Bidrager til vedligeholdelse af normale knogler

Relaterede produkter

Æske med 120 D-Perls á 20 mikrogram D3-vitamin opløst i koldpresset olivenolieD-Pearls med sit indhold af D-vitamin støtter optagelsen af calcium som K2-vitamin fra K-Pearls bruger til at vedligeholde normale knogler


Æske med 120 fibertabletter fra citrusskal og sukkerroeBio-Fiber bidrager til uopløselige og opløselige plantefibre i kosten.

Kundeservice

Telefonerne er åbne
man-tors 8-17 og fre 8-16.00 
på tlf. (+45) 7585 7400





 Pharma Nord ApS - Sadelmagervej 30-32 - 7100 Vejle - Danmark