Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Pharma Nords miljøpolitik 
   

  Pharma Nord ønsker og tilstræber et rent og godt miljø. Derfor har vi oprettet en arbejdsgruppe, hvis formål er at minimere virksomhedens miljøpåvirkning. Det indebærer affaldssortering, et så lavt ressourceforbrug og en så lav forureningsgrad som muligt, samarbejde med leverandører for at sikre, at de er miljømæssig ansvarlige, samt at give alle ansatte opdateret information om og uddannelse i vores miljøpolitik. Både i vores produktion og i vores administration arbejdes der på miljøbevidste løsninger som eksempelvis isolering, energieffektive varmepumper og energibesparende solceller.

  Affaldssortering og genbrug

  GenbrugsinkonPharma Nord samarbejder med firmaet Stena Recycling. På vores fabrik i Vojens sorteres al affald: Pap, papir, metal (herunder kabelskrot), ubrugt alufolie og plastic. Ubrugt hård emballageplastic returneres til omsmeltning. 
  Den pallefolie vi bruger, er lavet af genbrugsplast.

  Vareforsendelse i FSC-mærket emballage

  De papkasser, vi sender varer i, er FSC-mærkede. FSC (Forest Stewardship Council) er en global mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT-kartellet og virksomheder i hele verden.

  Fisk fra bæredygtigt fiskeri

  Spisefisk på en bakkeAlle vores fiskeolieleverandører er certificerede af Friend of the Sea http://www.friendofthesea.org/ via partnere som er medlemmer af GOED (The Global Organization for EPA & DHA Omega-3s), IFFO (The Marine Ingredients Organisation) m.fl, og det er altsammen som en del af en miljøvenlig profil, der blandt andet inkluderer komplet sporbarhed, bæredygtige fiskemetoder og overholdelse af fiskekvoter.

  Kort om Friend of the Sea
  Friend of the Sea er et projekt under ‘World Sustainability Organisation’ og et internationalt varemærke med en humanitær og miljøbevarende mission. ‘Friend of the sea’ er den førende certificeringsstandard for producenter, der ønsker at respektere og beskytte havmiljøet. Certificeringen anerkender kun bæredygtige metoder inden for fiskeri, akvakultur og omega-3-olier. Det anerkendes og overvåges globalt af et nationalt akkrediteringsorgan, og der udføres årligt kontrolbesøg af uafhængige internationale certificeringsorganer (på hjemmesiden har forbrugeren fri adgang til de årlige rapporter).

  Ingen genmodificerede råvarer

  Pharma Nord anvender udelukkende ikke-genmodificerede råvarer.

  Beskyttelse af regnskoven

  To håndfulde jordVi har i mange år anvendt palmeolie i nogle få præparater, men vi er i gang med helt at udfase brugen af denne type olie. Den palmeolie, vi stadig bruger, er naturligvis certificeret fra miljømæssig, bæredygtig plantagedrift, hvilket er dokumenteret af WWF (Verdensnaturfonden).