Denmark | Select other Country

Gratis levering

Dette stof skal din krop bruge hver dag
Det er livsfarligt ikke at indtage mineralet selen, kunne man læse på BTs hjemmeside den 14. juni. Stoffet indgår i en række livsvigtige proteiner i kroppen, som styrer blandt andet immunforsvar og stofskifte. Læs videre og find ud af, hvordan du kan være sikker på, at du får nok selen - hvis du kommer i tvivl.

Der er mange ting, du skal huske at gøre hver dag. En af dem er at spise stoffet selen. Det kan man læse på BTs hjemmeside, hvor der også står, at stoffet indgår i nogle essentielle proteiner i kroppen. De hedder selenoproteiner og er med til at regulere en række vigtige funktioner som blandt andet immunforsvar, stofskifte, forplantning og cellebeskyttelse.

Kan også fås i tabletform

Hvor meget selen skal man så have? Ifølge Fødevarestyrelsen skal kvinder have 50 mikrogram dagligt, mens mænd skal have 60 mikrogram. Det er, siger den danske forsker Susanne Gjedsted Bügel fra Københavns Universitet, hvad man får ved at spise en sund og varieret kost.

Men hvad så hvis man ikke spiser sundt hver dag? Jamen, så kan man tage selen i tabletform. Præparatet SelenoPrecise er et lægemiddel til forebyggelse og behandling af selenmangel og er netop udviklet til dette formål.

Svarer til at spise sundt

Hver tablet indeholder 100 mikrogram af Pharma Nords specialfremstillede, patenterede selengær, som indeholder en lang række forskellige selenformer, hvilket svarer til at spise en varieret kost.

Selen findes nemlig i forskellige former i forskellige fødevarer som blandt andet nødder, fuldkorn, kød fra kvæg samt fisk og skaldyr.

Valgt af svenske forskere

SelenoPrecise har dokumentation, der viser, at kroppen optager 88,7% af selenindholdet i præparatet. 74% af denne selen indsluses i kroppens selenoproteiner. Den gode optagelighed var hovedårsagen til, at svenske forskere valgte netop dette præparat til et forsøg, som er offentliggjort i International Journal of Cardiology i 2013.

Forbedret livskvalitet

I forsøget fik 443 raske, ældre mænd og kvinder enten 200 mikrogram selen og 200 milligram coenzym Q10 (Bio-Qinon Q10) eller tilsvarende placebo (snydepiller) for at se, hvordan det påvirkede deres helbred.
Forsøgsdeltagerne skulle tage præparaterne i fire år, hvorefter forskerne kiggede på, hvordan det havde påvirket dem. De fandt en markant forbedret livskvalitet hos dem, der havde fået den aktive behandling i forhold til dem, der havde taget placebo.

 


Kosttilskud fra Pharma Nord vinder priser!

"Danish Health & Science Awards" blev uddelt på årets Sund Forskning Fagmesse, og her vandt Pharma Nords selenpræparat Bio-SelenoPrecise i kategorien ”Årets Mineralprodukt”, og Pharma Nords Q10 vandt i kategorien ”Årets Helt for sig selv”, der dækker over et unikt produkt.

Vi vandt på baggrund af den omfattende forskning, der ligger bag produkterne, hvilket vi er stolte over.