Denmark | Select other Country

Gratis levering

Glucosamin har faktisk en dokumenteret effekt.
Virkningen af glucosaminsulfat er tilmed så overbevisende, at en europæisk ekspertgruppe i en helt ny rapport ligefrem anbefaler stoffet som første behandlingsvalg ved slidgigt.

Det populære slidgigtmiddel glucosminsulfat blev fejlagtigt præsenteret som virkningløst i en artikel, som BT bragte lørdag den 20. september. Artiklen fortalte nu ganske korrekt, at glucosamin tidligere har været tilskudsberettiget, og at tilskuddet er fjernet igen, fordi Lægemiddelstyrelsen vurderede, at der ikke var tilstrækkelig god dokumentation for stoffets virkning mod slidgigt i knæet. Men når avisen kalder glucosaminsulfat for virkningsløst, tyder det på, at BT ikke er opdateret med den nyeste udvikling i sagen. En europæisk ekspertgruppe bestående af reumataloger og forskere udgav nemlig i juni måned nogle helt nye retningslinier for behandling af slidgigt, og i denne rapport peger eksperterne på glucosaminsulfat som det primære behandlingsvalg ved slidgigt i knæet.
 

Skal være glucosaminsulfat
Det understreges ligeledes i de nye retningslinier, at det skal være glucosaminsulfat, da dette er den eneste glucosamin-form, som har vist sig at have en pålidelig effekt. Faktisk er det netop her, kimen til hele misforståelsen omkring glucosamin skal findes. Der er offentliggjort en række store undersøgelser udført med glucosamin-hydroklorid, som er en anden og mindre virksom variant af stoffet, og det er de ringe resultater af denne forskning, som har været med til at give ”flimmer på skærmen” og give et indtryk af, at glucosamin ikke virker.
 

Grundig analyse kastede lys på sagen
Men da den europæiske ekspertgruppe ESCEO (European Society for Clinical and Economic Ascpects of Osteoarthritis) i år systematisk analyserede den tilgængelige glucosamin-forskning og netop tog højde for, at en del undersøgelser var udført med den mindre virksomme glucosaminform, tegnede et helt andet billede sig. Glucosaminsulfat viste tydeligt at have en overordentlig god og pålidelig virkning mod slidgigt i knæet, og det er årsagen til, at ekspertgruppen besluttede at ændre på anbefalingerne til læger.

Glucosamin Pharma Nord er et dansk lægemiddel til lindring af let til moderat slidgigt i knæet. Præparatet indeholder ren glucosaminsulfat og fås i håndkøb.

Kilde:
A systematic review of recommendations and guidelines for the management of osteoarthritis: The Chronic Osteoarthritis Management Initiative of the U.S. Bone and Joint Initiative Seminars in Arthritis and Rheumatism Volume 43, Issue 6, Pages 701–712, June 2014

Læs mere om Glucosamin her