Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Hold dig til godkendte glucosamin-præparater
  Hovedparten af de cirka 700.000 gigtplagede danskere anvender lovlige og godkendte glucosamin-præparater. Desværre falder mange også for fristelsen til at købe ulovlige og ikke-godkendte kopi-produkter via nettet. Gigtforeningen har netop været ude med en advarsel mod de ulovlige glucosamin-produkter, som blandt andet sælges fra hjemmesiderne www.orientalcare.dk samt www.glucosamin-online.dk.

  Ulovligt importeret
  Problemet med disse glucosamin-præparater er, at de bliver solgt ulovligt, da de bliver importeret fra lande udenfor EU og ikke har en dansk markedsføringstilladelse og lægemiddelregistrering. I bedste fald kan det koste forbrugeren en bøde, hvis produkterne bliver opsnappet i tolden. I værste fald risikerer man at få et produkt, som indeholder udeklarerede og ligefrem skadelige stoffer.

  Pharma Nord viste vejen
  Den danske virksomhed Pharma Nord, som er kendt for sine dokumenterede kvalitetspræparater, var først til at sende et lægemiddelgodkendt glucosaminsulfat-præparat på markedet i Danmark.

  Præparatet, som hedder Glucosamin Pharma Nord, er fremstillet på Pharma Nords fabrik i Vojens. Fordelen ved at anvende dette præparat er, at man som forbruger er sikker på, at der findes dokumentation for råvarens kvalitet, produktionsmetoden, indkapslingsteknik og forpakning. Alle led i produktionen af Glucosamin Pharma Nord foregår i Danmark, lige fra råvare til færdigt produkt.

  Skal være lægemiddelgodkendt
  Hvis et glucosamin-præparat skal sælges fra en dansk hjemmeside, skal det være godkendt af Lægemiddelstyrelsen. Forhandleren skal ligeledes have en godkendelse, hvilket ikke er tilfældet med de  føromtalte web-steder. Man skal ikke lade sig narre af, af hjemmesiderne ender på ”.dk”, og at web-siden er skrevet på dansk.

  Gigtforeningen advarer derudover mod risikoen for at ryge i en abonnementsfælde. Også med hensyn til dette kan du være helt tryg ved Pharma Nord. Den slags bruger vi ikke.
   

  International ekspert-udtalelse:
  Kun glucosamin af lægemiddelkvalitet virker
   

  Når forskere laver omfattende analyser (meta-analyser) af glucosaminsulfat, hvor de gennemgår al forskning, der er lavet med stoffet, er de ofte stødt på modstridende resultater. Det skyldes, at mange af undersøgelserne er lavet med glucosaminsulfat-præparater, som ikke er lægemidler og derfor ikke har den samme høje kvalitet. Netop dette problem har en stor gruppe af førende forskere fra en række lande skrevet om i en videnskabelig artikel i tidsskriftet Current Medical Research & Opinion. I deres artikel pointerer eksperterne, at når man udelukkende ser på de undersøgelser, som er lavet med glucosaminsulfat-præparater af lægemiddelkvalitet, er der en statistisk signifikant og klinisk relevant effekt, som ligger på højde med gigtpræparater men uden risiko for de samme bivirkninger. Af den grund er det vigtigt at anvende glucosaminsulfat af lægemiddelkvalitet, hvis man vil være sikker på at opnå den ønskede virkning. Gigtforeningen advarer mod ulovlige glucosamin-produkter, som flere fup-firmaer sælger via nettet. I bedste fald kan det koste forbrugeren bøder, i værste fald kan produkterne være skadelige.