Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Holder du dit blodsukker stabilt?
  Eller skæver du ned i slikskuffen ud på eftermiddagen, når hele kroppen – og ikke mindst hjernen – råber på et hurtigt kick? At holde sit blodsukker stabilt, hovedet i ro og kroppen med jævn energi er en tilstand, som kan være svær at opnå, især ovenpå ferier og helligdage. Måske du skal hente hjælp fra et bestemt mineral?

  Der er rigtig mange fordele ved et stabilt blodsukker: du føler dig mæt i længere tid, der er ro i hovedet, og du har lettere ved at holde aftaler med dig selv om at spise sundere. Et svingende blodsukker har til gengæld ingen helbredsmæssige fordele, og alligevel er mange af os i blodsukker-udsvingenes vold – enten til dagligt eller ovenpå en ferietid med masser af hygge og søde sager.

  Mineralet chrom indgår i processen med at få blodsukkeret væk fra blodstrømmen og ind i cellerne, og derfor medvirker chrom til at vedligeholde et normalt blodsukker-niveau. Hvis dine daglige blodsukker-udsving driver dig i slikskuffen, kan chrom i nogle tilfælde være en støtte.

   

  Stor forskel på chrom

  Den slags chrom, som vi indtager gennem kosten, kaldes trivalent chrom. I kosttilskud ses trivalent chrom som de tre forskellige former: Chrom-klorid, chrom-picolinat og chromgær.

  Chrom er et mineral, som kroppen har svært ved at optage – selv fra fødevarer.

  Chromgær har den højeste optagelighed uden sammenligning. ChromoPrecise, som Pharma Nord fremstiller, har en dokumenteret optagelighed, der er næsten ti gange højere end de andre chromkilder på markedet. 

  Det er samtidigt det første chromgær-tilskud, som EU har certificeret for at kunne støtte op om et stabilt blodsukker.

   

  En nøgle til sukkerhåndteringen

  Når vi spiser, øges blodsukkeret, fordi kroppen slipper glukosen fra fødevarerne ud i blodstrømmen. Herefter starter en vigtig proces med at få glukosen fra blodet ind i cellerne. Hos de fleste mennesker foregår denne proces uden problemer, og kroppen vil – ved hjælp af hormoner og næringsstoffer – justere  tilførslen til cellerne for at holde blodsukkeret på et jævnt niveau.
   

  Det ideelle er, hvis kroppen selv kan håndtere disse mindre blodsukkervariationer og derved holde blodsukkeret stabilt. Chrom er med til at støtte denne proces.

   

   

  Blodsukker-venlig livsstil

  Vores indtag af sukker har den største indflydelse på vores blodsukkerniveau, men vores livsstil har også indflydelse på, om vores blodsukkerudsving bliver jævne eller voldsomme.

  Motion af lavere intensitet – for eksempel en god lang gåtur – er med til at stabilisere blodsukkeret. Lige når vi taler blodsukker, er det faktisk ikke en fordel at skrue op og dyrke hård motion.

  Søvn – hverken for lidt eller for meget – medvirker til at balancere vores hormoner. Hvis vi sover for lidt, udsender kroppen sulthormoner, som gør det sværere at begrænse kalorieindtaget. Energien skal jo komme et sted fra. Syv-otte timers søvn synes ifølge undersøgelser at være det optimale for voksne.

  Vand – husk at drikke vand nok. Væskebalancen i kroppen har nemlig også indflydelse på blodsukkeret, så sørg for at få dine cirka to liter væske om dagen. Vand er absolut det bedste, mens sukkerholdige drikke bør begrænses til festlige lejligheder.

   

  Et par tommelfingerregler til kosten

  Din mad er som nævnt vigtig i forhold til blodsukkeret, og her kan du med fordel huske, at alle tre makronæringsstoffer bør være tilstede i dine måltider: Sundt fedt, protein og kulhydrat. Fedt og protein bidrager til en større mæthedsfølelse og til, at blodsukker-udsvingene bliver mindre. 

  Få helst dine kulhydrater fra grove grøntsager, da de giver langt mindre udsving i blodsukkeret og samtidigt tilfører kroppen andre sunde næringsstoffer.

  Chrom finder du blandt andet i fødevarer som skaldyr, kød, bønner, nødder, rosiner og krydderier. 

  Chrom medvirker til omsætningen af kostens makronæringsstoffer. Pharma Nords Bio-Chrom indeholder den letoptagelige chromgær, ChromoPrecise, med 100 mikrogram organisk chrom.