Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Immunforsvaret behøver ekstra D-vitamin om vinteren
  Da D-vitamin er fedtopløseligt, er det vigtigt at vælge et præparat, hvor vitaminet er opløst i olie, så det optages i kroppen. Vi har spurgt Susanne Gjedsted Bügel, professor i ernæring og sundhed ved KU, hvorfor kapsler er bedre end tabletter.

  D-vitamin har rigtig mange opgaver i kroppen. For eksempel hjælper det med at vedligeholde vores knogler, det bidrager til normal muskelfunktion, og det er også medvirkende til at vedligeholde et normalt immunforsvar. Det sidste er især relevant i den kolde årstid, hvor vi er er mere udsatte for virus og infektioner.

   

  Vigtigt at vælge den rigtige slags

  I vinterhalvåret får vi ikke nok sollys og danner derfor ikke D-vitamin i huden. Kosten bidrager kun med relativt beskedne mængder af vitaminet, så af den grund kan det være en god ide at tage et tilskud. Her er det vigtigt at vælge rigtigt. D-vitamin fås i tabletform, men der er også præparater som D-Pearls, hvor D-vitaminet er opløst i olie. Det har en ganske særlig fordel.

  Susanne Gjedsted Bügel, som er professor i ernæring og sundhed ved Københavns Universitet, forklarer nærmere:

  Vælger man D-vitamin i tabletter, forudsætter det, at man tager dem med et måltid, der indeholder fedt. Mange vil helt naturligt tage dem sammen med morgenmaden, men da det er dagens mindst fedtholdige måltid, bliver vitaminet ikke optaget særlig godt. En bedre løsning er et præparat, hvor D-vitaminet i forvejen er opløst i olie. På den måde kan kroppen langt lettere optage vitaminet”.

   

  Kig altid efter dokumenterede præparater

  Der findes imidlertid mange præparater på markedet, som indeholder D-vitamin i olie. Er de alle lige effektive? Det spørgsmål vil man som forbruger helt naturligt stille sig selv, og Pharma Nord har valgt at gøre det så enkelt som muligt at svare. Det drejer sig nemlig om at kunne fremvise dokumentation.

  D-Pearls er blevet testet i adskillige undersøgelser, som er offentliggjort i videnskabelige tidsskrifter. Der er tale om såkaldte interventionsundersøgelser udført på mennesker, hvor forskere har kigget på, hvordan præparatet påvirker forskellige kropsfunktioner. Foreløbig er D-Pearls blevet testet på muskelfunktion, mentalpræstation, stress-tolerance og immunforsvar.

  I alle undersøgelserne har forskerne kunnet se, at vitaminindholdet i D-Pearls bliver optaget i blodet og får D-vitaminniveauet til at stige tilsvarende. 

  D-Pearls findes i tre styrker (20, 38 og 80 mikrogram) samt i en 100% vegetabilsk version (38 mikrogram), der egner sig til vegetarer og veganere.