Kosttilskud skal ikke godkendes før salg
Selvom danske kosttilskud ikke er underlagt de samme krav som for eksempel lægemidler, er der trods alt opsyn med dem fra Fødevarestyrelsens side.
Det vil sige, at man som forbruger kan anmelde kosttilskud, som man frygter indeholder eksempelvis skadelige stoffer. Fødevarestyrelsen godkender ikke kosttilskud på forhånd, men tager stikprøver og følger op på anmeldelser – blandt andet med besøg på virksomhederne.
I udlandet er du helt på egen hånd
Når det kommer til kosttilskud, som er handlet fra udenlandske hjemmesider, er der ingen kontrol. Her er man som forbruger selv nødt til at tjekke, om tilskuddet indeholder farlige stoffer. Og der er faktisk ingen garanti for, at tilskuddet indeholder det, der står anført.
Derfor opfordrer forbrugerrådet danskerne til at tjekke tilhørsforholdet, når de handler kosttilskud på nettet: Er hjemmesiden dansk? Er virksomheden bag dansk?
En dansk tekst garanterer ikke, at netbutikken har dansk oprindelse. Faktisk har mange oplevet at blive overraskede, når deres indkøb – som de troede stammede fra en dansk side – ankommer fra eksempelvis Singapore.
|