Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Mere fokus end nogensinde på aldring og anti-ageing - f.eks. NAD og NR
  Biologisk ældning optager forskere rigtig meget. Senest er kikkerten rettet mod hjælpe-enzymet NAD+.

  Der er kæmpe fokus på biologisk alder for tiden. Videnskaben arbejder på højtryk for at identificere de biologiske mekanismer, som styrer hastigheden af vores ældningsproces. Og de er særligt interesseret i at finde frem til, hvordan vi selv kan påvirke disse mekanismer.

   

  Fremhævet af dansk aldringsforsker

  Et stof, som har fået en hel del omtale i nyere tid, er en naturligt forekommende form for B3-vitamin, der hedder NAD+ (nikotin adenin dinukleotid). Det blev blandt andet omtalt i en artikel, som tv2.dk bragte den 2. januar i år. Her kom den danske aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen nærmere ind på stoffet, som findes naturligt i alle kroppens celler. B3-vitamin formen som Morten Scheibye-Knudsen har anvendt i sin test er NR (Nikotinamid Riboside Klorid)

   

  Specifikke B3-vitaminvarianter er effektive til at øge NAD+ i kroppen - en booster.

  Målet er at øge NAD+ i kroppen, det er det som har den ønskede effekt. Midlet til at opnå et øget niveau kan være indtagelse af NR er eller en speciel B3 vitamin-formulering tyder det på.

  Forskere ved Helsinki Universitet offentligjorde i 2020 resultatet af et reelt klinisk forsøg, at en kombination af niacinamid og nikotinsyre i en speciel langsomt udløsende tablet øger NAD+ niveauet i blodet med op til 8 gange.

  I Pharma Nord har vi fokus på forskning og klinisk evidens, så vi udviklede en speciel langsomt udløsende tablet med de 2 ovennævnte niacid former. Den er produceret med råvarer af høj standard (farmaceutisk) og er lanceret som Bio-NADH eller Bio-NAD+ Booster i flere lande i Europa og udbydes af flere internationale forhandlere. Dette produkt er snart tilgængeligt også fra Pharma Nords webshop i Danmark

   

  Dalende niveau hos ældre

  Der er mange stoffer i kroppen, som indgår i biologiske processer, der har med cellerne at gøre. Hos ældre personer ser man ofte, at niveauet af disse stoffer daler med alderen. Et godt eksempel er selen og co-enzym Q10, som skandinaviske forskere i den banebrydende KiSel-10-undersøgelse satte i forbindelse med livskvalitet.

   

  Telomerer og DNA

  Som led i deres forskning har disse forskere blandt andet også kigget på telomerer, som er en særlig beskyttelsesmekanisme, celler bruger til at holde sig i live. Telomerer sidder for enden af DNA-strengene og holder dem intakte på samme måde som de plastdutter, der sidder for enden af snørebånd. Forskerne sammenlignede telomer-tilstanden hos ældre, som tog selen og co-enzym Q10 eller snydepiller.

   

  Opsummering

  Som nævnt er NAD kommet ind i billedet sammen med en række spændende nye forskningsområder indenfor aldring og vitalitet. Det er et såkaldt hjælpe-enzym akkurat ligesom co-enzym Q10 og findes i to oxidationstilstande: NAD+ og NADH.

  Pharma Nord fremstiller NAD+ og lancerer indenfor nær fremtid i Danmark. Via produktsiden kan du få besked, så snart produktet er på lager.

   

   

  Klik for mere info her