Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Nordiske eksperter anbefaler et betydeligt højere selen indtag
   

  Nye anbefalinger for dagligt behov for vitaminer og mineraler fra Nordisk Råd medfører en markant ændring for særligt ét næringsstof. Faktisk skal mænd og kvinder nu indtage 50 procent mere af mineralet selen, hvis de skal følge eksperternes råd.

  I de nordiske og baltiske lande opfordres mænd og kvinder til at indtage langt mere af spormineralet selen end tidligere.

  Ifølge de opdaterede Nordiske Næringsstofanbefalinger bør mænd fremover indtage 90 µg om dagen mod 60 µg før, mens kvinder bør øge deres daglige indtag fra 50 til 75 µg. En stigning på hele 50 procent for begge køn. 

   

  Vigtigt mineral for kroppen

  Ifølge rapporten har de nordiske og baltiske lande et lavt indhold af selen i landbrugsjorden. Det betyder, at selenindholdet i lokalt producerede fødevarer som kød, korn og mejeriprodukter også kan være lavt, hvilket kan gøre det svært at få nok selen gennem kosten.

  Mineralet selen er nødvendigt for 20–30 selenafhængige enzymer ved navn selenproteiner, som indgår i funktioner som immunforsvaret, skjoldbruskkirtlen, fertiliteten og beskyttelse af cellerne.

   

  Finland fandt en løsning

  I Finland var selenindtaget hos befolkningen lavt, indtil regeringen i 1984 besluttede at tilsætte selen til landbrugets gødning. Siden da har det været standard, og den finske befolkning har fortsat tilstrækkeligt høje selenniveauer. Ingen andre lande har lavet lignende tiltag. Heldigvis kan du selv sikre dit selenindtag på flere måder.

   

  Selen fås som kosttilskud

  Det er en god idé at have fokus på at spise selenrige fødevarer som nødder (særligt paranødder), indmad, fisk, skaldyr og fuldkorn. Du kan også tilføje selen som kosttilskud, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du får dækket behovet gennem kosten.

  Pharma Nords patenterede selengær med høj optagelighed, SelenoPrecise, er dokumenteret i mere end 40 videnskabelige studier og indeholder over 20 organiske selenforbindelser, der minder om den selen, du får gennem en sund og varieret kost.

   

  Ét præparat er foretrukket af forskere

  Det var på grund af den omfattende dokumentation, at forskerne bag det banebrydende studie KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013) valgte SelenoPrecise som præparat til deres undersøgelse.

  Undersøgelsen inkluderede 443 raske, svenske mænd og kvinder med lave selenniveauer i blodet, som effektivt fik hævet deres niveau i undersøgelsesforløbet. SelenoPrecise er også testet i danske undersøgelser af skjoldbruskkirtlen.