Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Passiv rygning kan ødelægge dine børns led
  Alle ved, at rygning er skadeligt for organismen, men at passiv rygning ligefrem kan øge børns risiko for at få slidgigt senere i livet, er nok nyt for mange. Ikke desto mindre er det, hvad franske forskere for nylig har fundet frem til. Læs mere om sammenhængen og se også hvad man kan gøre for at bremse begyndende slidgigt i knæet.

  Franske forskere har påvist, at passiv rygning i barndommen kan påvirke ens risiko for at udvikle slidgigt senere i livet. Ved at følge flere end 80.000 kvinder, som er født i perioden 1925-50, har forskere fra University Hospitals of South Paris observeret, at personer udsat for passiv rygning har en øget risiko for denne sygdom.

  Næsten dobbelt så stor risiko

  Risikoen for slidgigt hos en ryger, der selv har været udsat for passiv røg i barndommen, er næsten dobbelt så stor, som for en ryger, der ikke har været udsat for passiv røg i barndommen. Forskellen viser sig at være signifikant, hvilket betyder at resultatet er sikkert og ikke påvirket af tilfældigheder.
  De nye forskningsresultater blev præsenteret ved den årlige European Congress of Rheumatology (EULAR) 2017.

   

  Sådan beskytter du dit knæ

  Slidgigt begynder ofte i de store led som for eksempel i knæleddene. Man kan dog bremse udviklingen af sygdommen og samtidig opnå en smertestillende effekt med Glucosamin Pharma Nord, som er et lægemiddel til lindring af symptomer ved let til moderat slidgigt i knæet.

  Vigtig kvalitetsforskel

  Glucosamin (glucosaminsulfat) har i en årrække været kendt og anbefalet af læger og reumatologer verden over. Der er imidlertid afgørende forskel på kvaliteten, og eksperter har i den forbindelse fremhævet, at det er vigtigt at anvende glucosamin af lægemiddelkvalitet.
  Lægemidler (som for eksempel Glucosamin Pharma Nord) og præparater med glucosaminsulfat af lægemiddelkvalitet indeholder nemlig aktiv og virksom glucosaminsulfat i modsætning til glucosamin-kosttilskud, som markedsføres ulovligt på nettet. Disse præparaters indhold er ukendt, og der er ingen sikkerhed for, om disse ulovlige produkter eventuelt kan være skadelige.

   

  Første præparat i Danmark

  I september 2003 fik Pharma Nord som det første firma i Danmark tilladelse til at sælge et lægemiddel, der indeholder glucosaminsulfat. I dag er Glucosamin Pharma Nord stadig et af de foretrukne glucosamin-præparater på markedet.

  Man kan enten sluge den hårde gelatinekapsel hel, eller man kan skille den ad og herefter drysse indholdet ud på sin yoghurt eller ned i et glas juice. Pulveret indeholder kun et enkelt vegetabilsk hjælpestof, der modvirker at pulveret klumper, og kapslernes glatte overflade gør dem nemme at sluge.

  Læs mere om Glucosamin Pharma Nord