Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Som fysisk aktiv har du brug for mere C-vitamin
  C-vitamin er godt for dine muskler. Jo mere du bruger kroppen, desto vigtigere er det, at du får nok af lige netop dette vitamin. Sammenhængen er meget enkel. Læs videre og få forklaringen.

  Hvis du kan lide at dyrke sport eller er aktiv på andre måder, har du automatisk en større risiko for muskelskader end folk, som er inaktive. Du kan selv gøre meget for at undgå disse skader. For eksempel kan du varme op inden løbeturen, passe på med tunge løft, og i det hele taget tage højde for, at din krop skal behandles med respekt. Men du kan faktisk også gøre noget helt andet, som de færreste nok tænker på.
   

  Kollagen gør dine muskler elastiske

  Vidste du, at dine muskler og sener indeholder kollagen? Det er et protein, som giver dem elasticitet og styrke, så de kan tåle at blive belastet. Jo mere kollagen de bløde væv indeholder, desto bedre kan de holde til at blive sat på en prøve. Det påviste et hold forskere ved at give ekstra C-vitamin til en gruppe unge mænd, som herefter blev bedt om at udføre fysisk arbejde.
  Halvdelen af mændene fik C-vitamin. Den anden halvdel fik et snydepræparat.
   

  C-vitamin og kollagen

  Der var en helt klar årsag til, at de gav C-vitamin til forsøgspersonerne. 
  C-vitamin er nemlig med til at støtte kroppens dannelse af kollagen. Blodprøver viste da også, at de mænd, som tog ekstra C-vitamin, havde højere blodindhold af forskellige aminosyrer, som indgår i dannelsen af kollagen. 
  Forskningen blev offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition i 2017.
   
  En anden grund til at tage ekstra C-vitamin er, at vitaminet hjælper immunforsvaret med at fungere normalt i forbindelse med og efter ekstrem fysisk udfoldelse. Netop i sådanne situationer kan immunforsvaret nemlig være under hårdt pres.
   

  Tilskud i tabletform

  Du får C-vitamin, når du spiser frugt og grønt. Citrusfrugter har et højt naturligt indhold af C-vitamin, og det samme er tilfældet med blandt andet kartofler og hyben. Du kan også vælge at tage et tilskud som Bio-C-Vitamin, der er et lægemiddel til forebyggelse og behandling af C-vitaminmangel.
   
  Bio-C-Vitamin indeholder 750 mg C-vitamin i hver tablet. Den anvendte kilde hedder calciumascorbat, og fordelen er, at den er syreneutral og derfor yderst skånsom mod maveslimhinden. 
   
  Du kan læse mere om Bio-C-Vitamin her

  Læs indlægssedlen grundigt. Du finder den her.