Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Stor undersøgelse med Q10 fra Pharma Nord afsluttet:
  Q-Symbio, en stor international undersøgelse af hjertepatienter, er nu afsluttet, og undersøgelsen er netop blevet offentliggjort i det velansete kardiologiske tidsskrift Journal of the American College of Cardiology (JACC). Studiet blev første gang præsenteret på en stor kardiolog-kongres i Lissabon og blev efterfølgende det mest citerede studie fra kongressen.

   

  Overlæge dr. med. Svend Aage Mortensen fra Rigshospitalet har været undersøgelsesleder på studiet, som har været udført på hospitaler i Danmark, Sverige, Polen, Østrig, Ungarn, Slovakiet, Malaysia, Australien og Indien. Han ser Q10 som en del af den fremtidige behandling hos patienter, som mangler dette naturlige stof. Q10 er et stof, som kroppen selv producerer, men egenproduktionen aftager med alderen.


  At JACC har valgt at offentliggøre studiet, er ifølge dr. Mortensen epokegørende. Det er et af verdens mest indflydelsesrige tidsskrifter for hjertelæger, og valget viser, at man fra tidsskriftets side har lagt stor vægt på de enestående resultater med Q10-behandlingen.


  Pharma Nord fører Q10 i form af lægemidlet Bio-Qinon Q10, som er til forebyggelse og behandling af coenzym Q10-mangel. Det er samtidig et håndkøbslægemiddel, som fås både på apoteket, hos Matas og i helsekostforretningerne.
   

  Læs indlægssedlen - klik her (pdf)


  Professionelle vælger Bio-Qinon:
  Man har valgt at bruge Q10 fra Pharma Nord (Myoqinon / Bio-Qinon) i Q-Symbio-undersøgelsen, fordi Pharma Nords Q10 igennem mange år har været det officielle referenceprodukt for den Internationale Coenzym Q10 Organisation (ICQA), og fordi det er anvendt i over 100 publicerede videnskabelige studier. Årsagen til at Pharma Nords Q10 har referencestatus og foretrækkes af forskere er, at det har dokumentation for høj optagelighed og god virkning, og samtidig er der indsamlet sikkerhedsdata på produktet gennem snart 25 år.


  Få den samme form for Q10, som er anvendt i undersøgelsen: Ubiquinon
  Q10 findes i to aktive former, den oxiderede ubiquinon og den reducerede ubiquinol. Begge former er tilstede i mitokondrierne, som er cellernes energifabrikker. Her veksler Q10 uafbrudt mellem disse to former, og denne egenskab er afgørende for Q10s virkninger i kroppen.

  Åben Q10-kapsel med orange indhold Åben Q10-kapsel med gennemsigtigt indhold

  Pharma Nords Q10 er opløst i olie og varmebehandlet på en særlig måde, som bevirker, at Q10-krystallerne opløses fuldstændig ved legemstemperatur og danner en ensartet (homogen) blanding, som kroppen let og ubesværet kan optage, når man sluger en Q10-kapsel fra Pharma Nord.
   

  Derfor et det ligegyldigt, hvilken form man indtager, for kroppen vil alligevel omdanne oxideret Q10 (ubiquinon) til den reducerede form (ubiquinol). Til dato findes næsten al dokumentation på virkning og sikkerhed på den aktive, oxiderede form, ubiquinon, hvilket også er grunden til, at det var denne form overlæge dr. Mortensen valgte at bruge til Q-symbio-undersøgelsen. De to former for Q10 har forskellige opgaver i kroppen. Det er derfor en misforståelse, at den ene form skulle være mere aktiv eller bedre end den anden. Den aktive form for Q10, som vi selv producerer i leveren, er den oxiderede ubiquinon. Q10 fra vores mad er ligeledes den oxiderede form. Faktisk ændres den oxiderede ubiquinon til ubiquinol allerede, når det optages fra tarmvæggen.