Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Svage benmuskler øger kvinders risiko for at få slidgigt i knæet
  En ny undersøgelse har vist, at kvinder med svage lår- og hasemuskler har en øget risiko for at udvikle slidgigt i knæleddene. For dem, der allerede har fået slidgigt, er Glucosamin Pharma Nord en effektiv behandling.


  Kvinder har god grund til at sørge for at styrke deres benmuskler med fysisk træning. En ny undersøgelse viser nemlig, at kvinder med manglende styrke i lårets knæstrækker-muskel (quadriceps), som hjælper med at strække benet ud, så man kan stå, klatre og sparke, har en 47 procent større risiko for at få slidgigt i knæet sammenlignet med kvinder, der har stærke lårmuskler.

  På samme måde har kvinder med svage hasemuskler 41 procent højere risiko for slidgigt i knæet. En tilsvarende sammenhæng blev ikke observeret hos mænd. Undersøgelsen, som er udført på 186 voksne med slidgigt i knæet og 186 voksne uden, er offentliggjort i tidsskriftet Arthritis Care and Research*.

  *Kilde: Arthritis Care Res. 2017, febr. 8 (Epub ahead of print)
  Thigh muscle specific strength and the risk of incident knee osteoarthritis
   

  Ingen garanti

  Forskerne skriver i tidsskriftet, at selvom deres undersøgelse understreger vigtigheden af at have stærke lårmuskler for at mindske risikoen for slidgigt i knæet (især hos kvinder), er det ingen garanti, da der også er andre faktorer som for eksempel fedme, der spiller ind.

  Forskerne fremhæver ikke desto mindre, at deres forskning peger på, at det kan være en god ide at styrke lår- og hasemusklerne for at mindske sin risiko for at få slidgigt i knæleddene.

   

  I Danmark er glucosamin kun lovligt som lægemiddel

  En anden måde at gribe problemet an på er at tage Glucosamin Pharma Nord, som er et håndkøbslægemiddel med glucosaminsulfat til lindring af symptomer ved let til moderat slidgigt i knæet.

  Glucosaminsulfat af lægemiddelkvalitet har i en årrække været kendt og anbefalet af læger og reumatologer verden over. Det er nemlig vigtigt, at man anvender et præparat, som er produceret som lægemiddel. Disse præparater indeholder virksomt glucosaminsulfat i modsætning til ulovlige, udenlandske kosttilskud, som markedsføres på nettet, hvor indholdet er ukendt. Ingen ved, om disse ulovlige produkter kan være skadelige.

   

  Læs mere om Glucosamin Pharma Nord


   

  Sikkerhed med glucosamin som lægemiddel

  Kigger man på den samlede mængde af undersøgelser af glucosaminsulfat og slidgigt, er det kun undersøgelser lavet med glucosaminsulfat af lægemiddelkvalitet, som viser positivt resultat. Det er netop, hvad en række europæiske eksperter konkluderer i en videnskabelig rapport* fra 2015. De fraråder af samme grund at bruge kosttilskud-varianterne.

  Glucosamin Pharma Nord indeholder glucosaminsulfat af lægemiddelkvalitet og er registreret hos Lægemiddelstyrelsen.
   

  Læs mere om Glucosamin Pharma Nord

   
  *Kilde:  Current Medical Research and Opinion, Vol 31, 2015 - Issue 5. Comments on the discordant recommendations for the use of symptomatic slow-acting drugs in knee osteoarthritis