Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Test viser, hvorfor det er vigtigt at vælge Q10 med omhu
   

  Vi vil gerne kunne føle os trygge, når vi handler på nettet. Det gælder især med produkter som Q10, hvor vi betaler for en virkning. En ny test af Q10-præparater viser dog, at selv anerkendte websteder har produkter, hvor nogle producenter har snydt på vægtskålen.

  Coenzym Q10 er blevet et af de mest efterspurgte præparater med mange tilfredse kunder. Mange forbrugere køber Q10-præparater på nettet og bør kunne gøre dette uden bekymring, men ifølge en ny test af Q10-præparater solgt via et internationalt og meget anerkendt web-sted risikerer forbrugerne at blive snydt, hvis de ikke er opmærksomme. Nyheden er omtalt på Nutraingredients.com.

   

  Syv ud af otte fejlede

  Testen er foretaget af en virksomhed, som for flere år siden selv blev opmærksom på, hvor få Q10-produkter rent faktisk levede op til mindstekravene for kvalitet. Denne indsats har vundet flere priser indenfor kosttilskudsindustrien og er værdsat. I den nyeste ombæring blev otte Q10-præparater, som tidligere dumpede på deres kvalitet, testet igen. Det viste sig, at syv af dem stadig havde kvalitetsproblemer. Samtidigt erfarede man, at der var uoverensstemmelse imellem det deklarerede og det faktiske indhold af Q10.

   

  Alt for lav dosis

  Eksempelvis anvendte producenterne af fire forskellige produkter et trick, hvor de på forsiden af produktet skrev ”CoQ10 400 mg Max Strength” men på bagsiden skrev ”400 mg/6% potens”. Det vil sige, at forbrugeren kun får 24 mg Q10, hvilket er under halvt så meget som den laveste dosis, man har testet i klinisk forskning. 

  Normalt anvender man doser på 100-300 mg dagligt i videnskabelige undersøgelser. 

   

  Overser helt optageligheden

   

  Som stort set alle andre forbrugertests af Q10-præparater har den seneste undersøgelse dog den svaghed, at den ikke kigger på den absolut vigtigste parameter – nemlig optagelighed.

  Indholdet af Q10 i mg er naturligvis vigtigt og relevant, men hvis ikke det aktive stof bliver optaget i blodet og i cellerne, har mængden af indholdet stort set ingen betydning.

  Videnskabeligt dokumenteret Q10

  Pharma Nord kan som en af de få producenter fremlægge videnskabelig dokumentation for optageligheden af Q10-indholdet i virksomhedens forskellige Q10-præparater. Hvad der er endnu vigtigere, er de mange offentliggjorte undersøgelser, som er udført med Pharma Nords Q10-formulering, hvor man har kunnet påvise en høj optagelighed. Det gælder blandt andet store undersøgelser som KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013) og Q-Symbio (JACC, Heart Failure, 2014).

  Ref.:


  www.
  nutraingredients-usa.
  com/Article/2022/05/09/Low-potency-products-still-the-norm-on-Amazon-NOW-finds-in-CoQ10-quercetin-tests