En heldig kartoffel
Vi søgte derfor videre i planteverdenen blandt æbler, appelsiner, roer, ærter, majs og mange andre nære planter efter planteegenskaber, der kunne bidrage til den bløde spændstige overflade, som er velegnet som kapsel-materiale. Vi eksperimenterede med forskellige kombinationer af stivelse fra grøntsager, og fandt en blanding der blandt andet indeholdt ærter, majs og kartofler, som viste sig at have overraskende forskellige egenskaber, alt efter hvilke råvarer vi tilsatte.
Vi brugte mange forsøg på at justere hver enkelt ingrediens til vores kapselblanding og på at finde den rette rækkefølge i tilberedningen.
Tættere på målet
Det tog også mange forsøg, før vi blev opmærksom på, at også æltningen af vores kapselmasse havde afgørende betydning for at kunne sikre en proces, der forløb efter hensigten. Det krævede indkøb af en særlig æltemaskine. Derudover har det været nødvendigt at udvikle helt nyt udstyr til formning af kapslerne.
|