Af Trine Vesteraa, ernæringsterapeut og madskribent
Ingredienser:
1 spidskål, lilla eller hvid
1 spsk. mørk balsamico
½ spsk. sojasauce
friskkværnet peber
1 fed hvidløg
1 ½ spsk. tahin
½ spsk. mørk miso
½ dl. vand, evt. lidt mere
krydderurter, for eksempel persille og timian svarende til ½ bundt
granatæblekerner fra ½ granatæble
25 g. valnødder
Sådan gør du:
Hak hvidløget meget fint og rør det sammen med balsamico, friskkværnet peber og sojasauce. Rengør spidskålen og halver det og skær hver halvdel i to eller tre stykker alt efter hvor stort spidskålshovedet er.
Kom spidskålen i et ildfast fad og gnid det med marinaden af hvidløg, balsamico og sojasauce. Bag det i ovnen i 25-30 minutter på 175 grader varmluft.
Rør imens dressingen sammen af tahin, miso og vand. Du kan komme mere eller mindre vand i, alt efter hvor tyktflydende du ønsker dressingen.
Bank kernerne ud af granatæblet. Det gøres lettest ved at skære granatæblet over og banke kerner ud i en pose. Hold posen lukket og bank på granatæblet med en grydeske. På den måde undgår du, at saften sprøjter ud over det hele.
Knus valnødderne til mindre stykker med fingrene og vask og tør krydderurterne inden de hakkes.
Når spidskålen er bagt, pyntes det med valnødder, granatæblekerner og krydderurter og serveres med dressingen til.