Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  C-vitamin – får dig til at hænge sammen
  Vidste du, at C-vitamin hjælper med at holde din hud elastisk og dine knogler stærke?

  Vidste du, at C-vitamin hjælper med at holde din hud elastisk og dine knogler stærke? Dit immunforsvar er også storforbruger af vitaminet, som blandt andet findes i citrusfrugt, hyben og kartofler.

  C-vitamin giver kroppen en håndsrækning med dannelsen af kollagen, som er et proteinstof, der ”limer” kroppens celler sammen og holder de forskellige væv intakte.

  Kollagen er blandt andet med til at gøre huden smidig og elastisk og hjælper ligeledes ledbrusken med at fungere normalt, hvilket bidrager til vedligeholdelsen af leddene. Kollagen er desuden godt for dine knogler, blodkar og tandkød.

  Til dine celler og immunforsvaret

  Samtidig er C-vitamin en effektiv antioxidant, som beskytter cellerne mod oxidativ stress. Der er mange ting i vores dagligdag, som kan øge mængden af oxidativ stress i kroppen, og derfor er det så vigtigt, at du får nok C-vitamin.

  C-vitamin er også vigtigt for immunforsvaret og hjælper det med at fungere helt normalt, så det kan udføre sine mange vigtige opgaver på betryggende vis.

  Kan man overdosere C-vitamin?

  Da C-vitamin er vandopløseligt og ikke bliver lagret i kroppen men udskilles i urinen, er der ikke umiddelbart fare for at få for meget. De fleste dyr kan selv danne C-vitamin. Det gælder dog ikke for aber, marsvin og flagermus. Mennesker kan heller ikke danne vitaminet.

  Du finder C-vitamin i:

  Du får C-vitamin ved at spise frugt – især citrusfrugter – og det findes også i grøntsager som kartofler og kål, rød peber, chili, hyben og sågar lever.


   

  Kilde:

  www.fødevarestyrelsen.dk