Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Havregrød med gurkemeje og ingefær




    Spice din havregrød op med ingefær og gurkemeje - så giver den mere mening!

    Af Trine Vesteraa, ernæringsterapeut og madskribent

     

    Til 1 person

    Ingredienser:

    1 dl./50 g. grovvalsede havregryn

    1 ½ dl. vand

    ½ dl. mælk eller plantemælk

    25 g. fintrevet gulerod eller sød kartoffel

    1 dadel skåret i små tern

    ¼ - ½ tsk. stødt ingefær alt efter, hvor krydret grøden skal være

    Knap ¼ tsk. gurkemeje

    Lidt salt

    Et lille drys peber*

    1 spsk. kværnede hørfrø

    1 tsk. hybenpulver

    ½ æble

    Kanel til at drysse over

    Mynteblade (kan undlades)

    Sådan gør du:

    Kom havregryn, vand, mælk, fintrevet gulerod, dadeltern og krydderier i en kasserolle.

    Kog grøden forsigtigt op under omrøring.

    Når grøden er kogt og har tilpas konsistens kommes den i en skål og toppes med æble, mynteblade, kværnede hørfrø, hybenpulver og evt. et drys kanel.

    *Peber øger optagelsen af gurkemeje.

    For at gøre det endnu lettere at koge din morgengrød, kan du lave en golden milk pasta i stedet. Så bruger du ca. ½ tsk. af pastaen og tilsætter din grød i stedet for at skulle måle krydderier hver gang.

    Opskriften på Golden milk pasta kan du f.eks. finde på Naturli.dk under opskrifter.