Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Magnesium – dørmand for kroppens celler
  Magnesium er et mineral, der indgår i 300 enzymprocesser i kroppen

  Vidste du, at magnesium indgår i over 300 forskellige enzymprocesser i kroppen?

  Magnesium er et af de mineraler, som ofte bliver glemt i farten. Stoffet er med til at regulere flere end 300 forskellige enzymprocesser i kroppen og er derfor uhyre vigtigt for vores velbefindende.

  I modsætning til calcium, som ophobes og lagres i kroppen, har vi brug for daglig tilførsel af magnesium, da kroppen forbruger ganske store mængder af det.

  Styrer hvor calcium havner

  Vi har magnesium i alle vores cellemembraner. Her fungerer det som en slags ”dørmand”, der sørger for at holde calcium inde i eller udenfor de forskellige celler afhængig af celletypen.

  Magnesium lukker næsten al calcium ind i cellerne i de hårde væv som knogler og tænder. Omvendt sørger magnesium for at holde det meste calcium ude af muskelceller og andre celler i bløde væv.

  Hvis man mangler magnesium, kan calciumdistributionen blive ødelagt, så muskelceller oversvømmes af calcium, og der tilsvarende kommer for lidt calcium ind i knoglerne og tænderne.

  Medicin og alkohol øger behovet

  Der findes en række ting, som kan hæmme vores magnesiumstatus. For eksempel kan antibiotika, vanddrivende midler, allergi- og astmamedikamenter samt flere andre ting reducere kroppens evne til at optage og udnytte magnesium. Et højt alkoholforbrug er ligeledes medvirkende til at øge vores behov for magnesium.

  Vi mennesker har det, der svarer til 4-6 teskefulde magnesium i kroppen. Cirka 60 procent er lagret i skelettet, 39 procent findes i muskelvæv, og 1 procent findes udenfor cellerne.

  Kan man få for meget magnesium?

  Magnesium hører til de næringsstoffer, som det er relativt svært at overdosere. Et voldsomt højt indtag kan medføre diarré, men ellers er det sjældent, at folk får for meget magnesium. I sjældne og svære tilfælde kan der opstå neuromuskulære symptomer som lammelser.

  Du finder magnesium i:

  Mange fødevarer indeholder magnesium. Gode kilder til magnesium er nødder, kerner, fuldkorn og bladgrønt. Det daglige behov for magnesium ligger på 400-500 mg for et voksent menneske.


   

  Kilde: ancient-minerals.com/magnesium-benefits/facts-info/