Af Trine Vesteraa, ernæringsterapeut og madskribent
Til 2-4 personer alt efter om det er en selvstændig ret, eller den spises som tilbehør
Ingredienser:
250 g. rødbede (skrællet vægt)
1 ½ spsk. revet peberrod
240 g./1 dåse kikærter
25 g. paranødder
1 ½ spsk. kapers
¼ tsk. salt
Friskkværnet peber
1 ½ spsk. hindbæreddike
¾ spsk. dijonsennep
¾ spsk. ahornsirup
½-1 bundt persille alt efter størrelse på bundtet
Sådan gør du:
Bruger du kikærter fra dåse eller glas, så begynd med at hælde kikærterne i en si og skyl dem. Lad dem herefter dryppe af mens resten af salaten tilberedes. Persille skylles også og duppes tør for vand med køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Rør hindbæreddike, dijonsennep, ahornsirup salt og peber sammen til dressingen. Riv rødbederne på den grove side af rivejernet eller vælg den fine rive, hvis du bruger en foodprocessor. Kom den revne rødbede i skålen med dressingen og hak paranødderne og persillen groft. Vend alle ingredienserne til salaten sammen.