Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Bekymrede forskere: Europæere mangler et vigtigt stof fra føden
  Forskere er bekymrede over det lave indhold af mineralet selen i europæisk kost. Vi behøver selen for at opretholde et normalt immunforsvar samt forplantningsevne og skjoldbruskkirtel-funktion, men ifølge en relativ ny epidemiologisk undersøgelse af 520.000 mænd og kvinder fra Danmark, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien, Holland, Norge, Spanien og Storbritanien kan lavt indhold af selen i blodet svække immunforsvaret.

  Undersøgelsen, som er offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition, læner sig op ad tidligere forskning, hvor forskere fandt, at behandling med selen gav en række helbredsfordele.
   

  Halveret selenindhold

  Indtaget af selen i store dele af Europa er tankevækkende lavt af flere forskellige årsager. En af forklaringerne er, at det naturlige selenindhold i landbrugsjorden i Europa er relativt lav og forbliver lav, med mindre man tilfører jorden selen.

  Det var netop, hvad den finske regering gjorde i midten af 80'erne for at løse problemet med det lave finske selen-indtag. Man indførte tvungen selen-berigelse af al kunstgødning for på den måde at øge selenindholdet i afgrøderne.

  I Sverige har forskere for nylig pointeret, at ældre menneskers selen-indhold i blodet er lavere end optimalt, og i England er det gennemsnitlige selenindtag reduceret med over halvdelen i løbet af de sidste tre til fire årtier ifølge den anerkendte britiske selen-ekspert, Professor Margaret P. Rayman fra University of Surrey i Guildford.

   

  Forebyg med selen

  En sund og varieret kost er altid den bedste måde at sikre, at du får de næringsstoffer, din krop behøver. Selen har nogle vigtige funktioner i kroppen. Ud over at støtte immunforsvaret beskytter det cellerne mod oxidativt stress og medvirker til normal skjoldbruskkirtelfunktion. Man kan undgå selenmangel ved at tage Pharma Nords præparat SelenoPrecise, som er Danmarks eneste selen-præparat til forebyggelse og behandling af selenmangel.

  Meget høj optagelighed
  Det er en helt speciel organisk selengær, udviklet og patenteret af Pharma Nord. Den kan dokumentere, at 88,7% af selenindholdet optages i kroppen.

  Det var på grund af den dokumenterede optagelighed, at de svenske forskere bag den banebrydende KiSel-10 undersøgelse valgte denne selengær til deres forskningsprojekt (som er offentliggjort i International Journal of Cardiology i 2013).
   

  Læs mere om SelenoPrecise