Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  DR1 Radioavis: Er mangel på selen årsag til for tidlig fødsel?
  Forskere er ved at kigge nærmere på, om for tidligt fødte børn kan være et resultat af lavt indhold af mikronæringsstoffet selen i blodet hos mødrene under graviditeten. Det fremgik af DR1 Radioavisen torsdag den 7. september*, hvor man blandt andet kunne høre om forskning, som peger på en sammenhæng imellem lavt selenindhold og for tidlig fødsel. Man er for tiden ved at se nærmere på nogle særlige gener, der blandt andet har betydning for omsætningen af selen i organismen.

   

  Observeret i tidligere undersøgelser

  Det er ikke første gang, at videnskaben bringer selen ind i billedet i denne sammenhæng. Tidligere undersøgelser har vist, at kvinder med lavt selenindhold har øget risiko for at føde for tidligt, og det er derfor særlig interessant at se nærmere på selen, nævnte de i radionyhederne. Man har ligeledes observeret, at tilskud af selen i tabletform kan mindske risikoen tilsvarende.

  Svært at få nok fra kosten
  Selen er et livsvigtigt stof, som vi får fra føden, især fra fisk, skaldyr, fuldkorn og nødder. Det tyder dog på, at den danske befolkning har svært ved at nå op på et tilpas højt selenindtag ved kostens hjælp alene. Det kunne man se af en undersøgelse fra 2015, hvor danske mænd og kvinder i et halvt år skulle spise 200 gram fisk og skaldyr hver dag. Undersøgelsen, som er lavet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, viste, at deltagerne ikke fik nok selen til at opnå den ønskede beskyttende effekt.

   

  Organisk selengær med høj optagelighed

  En sund og varieret kost er altid den bedste måde at sikre, at du får de næringsstoffer, din krop behøver. Selen har nogle vigtige funktioner i kroppen. Ud over at støtte immunforsvaret beskytter det cellerne mod oxidativ stress og medvirker til normal skjoldbruskkirtelfunktion.
  Selen findes som lægemiddel. Man kan undgå selenmangel ved at tage Pharma Nords præparat SelenoPrecise, som er Danmarks eneste selen-præparat til forebyggelse og behandling af selenmangel.

  Læs indlægssedlen og få mere information om SelenoPrecise.


   

  * Kilder:
  DR radioavisen torsdag d. 7. september kl. 17

  Politiken