Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Hvorfor er sportsfolk mere udholdende end andre?
  Muskelceller bruger blandt andet coenzym Q10 til at danne energi i cellernes mitokondrier. Sportsfolk har ekstra mange af disse små ”kraftværker” i cellerne, oven i købet i en anderledes form, hvilket ifølge ny forskning gør dem i stand til at lave 25% mere energi. Læs mere om hvordan du kan forebygge en eventuel coenzym Q10-mangel.


  En ny dansk-svensk undersøgelse har vist, hvorfor elitesportsfolk er mere udholdende. Undersøgelsen afslører, at de små ”energifabrikker” (mitokondrier) i muskelcellerne hos fodboldspillere og langrendsløbere er konstrueret på en måde, som gør dem i stand til at danne op til 25% mere energi end mitokondrier hos folk, der ikke dyrker sport.

  Forskerne kan ikke sige på nuværende tidspunkt, om det er en medfødt egenskab, eller om det er træningen, som ændrer mitokondriernes struktur og opbygning. Forskningen er offentliggjort i tidsskriftet The Journal of Physiology i oktober.

   

  Jo flere desto bedre

  Eftersom mitokondrierne danner energi, er det klart, at jo flere af disse man har i sine muskelceller, desto bedre er musklerne til at lave energi, hvilket øger udholdenheden. Det har man vidst i over 40 år. Man ved også, at elitesportsfolk ofte har dobbelt så mange mitokondrier i deres muskelceller, men det er tilsyneladende ikke kun derfor, at de er mere udholdende. Deres mitokondrier er åbenbart også hver især i stand til at danne en del mere energi.
  Kilde: The Journal of Physiology, 2016; DOI

  Coenzym Q10 medvirker
  Energien bliver til ved hjælp af en biokemisk omdannelse af fedt, kulhydrat og protein. Det vitamin-beslægtede stof coenzym Q10 indgår i denne energiomsætning og er derfor uhyre vigtigt.

  Vi danner rigeligt af stoffet indtil omkring 20-årsalderen. Herefter går egenproduktionen ned ad bakke som en naturlig del af ældningsprocessen. Mange ældre tager derfor – ligesom sportsfolk – tilskud af coenzym Q10 for at kompensere for dette tab.

   

  Forebyggelse og behandling af coenzym Q10-mangel

  Bio-Qinon Q10 er det eneste produkt i Danmark til forebyggelse og behandling af coenzym Q10-mangel og indeholder den unikke blanding af coenzym Q10 og olie, som anvendes i international forskning.

  Man kan tage tilskud af coenzym Q10 gennem længere tid, uden at det påvirker kroppens egenproduktion af stoffet. Det er således et sikkert stof at anvende. Bio-Qinon Q10 er resultatet af mere end 25 års erfaring med coenzym Q10 og er det Q10-præparat, som har den bedste dokumentation for optagelighed i kroppen. Læs indlægssedlen
   

  Læs mere om Bio-Qinon Q10