Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Q10 bliver igen fremhævet af førende hjertetidsskrift
  Endnu en gang bliver det vitamin-beslægtede stof coenzym Q10 diskuteret i et af verdens førende tidsskrifter for hjertelæger, og der er særlig meget fokus på Pharma Nords Q10-præparat. Læs her, hvorfor netop hjertemusklens celler er så afhængige af stoffet. 

  Videnskaben har i lang tid vidst, at det naturligt forekommende stof coenzym Q10 har en central rolle i cellernes energiomsætning. Forskning har afsløret, at specielt hjertemusklens celler har et stort behov for stoffet. Dette blev blandt andet demonstreret i 2014, da den danske hjertelæge Svend Aage Mortensen offentliggjorde den opsigtsvækkende Q-Symbio-undersøgelse i det førende kardiologiske tidsskrift JACC: Heart Failure. Nu stiller samme tidsskrift igen skarpt på coenzym Q10. Denne gang sker det i forbindelse med offentliggørelsen af en helt ny meta-analyse1, som viser, at coenzym Q10 er relevant netop for hjertet. Intet mindre end syv af de videnskabelige undersøgelser, som indgår i analysen, er udført med Pharma Nords Q10-præparat.
   

  1. Micronutrient Supplementation to Reduce Cardiovascular Risk. J.Am.Coll.Cardiol 2022:80;2269-2285

  Hjertet bruger Q10

  Coenzym Q10 er et stof, alle kroppens celler behøver for at kunne danne energi i de bittesmå kraftværker (mitokondrierne). Grunden til at hjertet har mere brug for stoffet, er, at hjertemusklen kræver enorme mængder energi for at kunne trække sig rytmisk sammen døgnet rundt fra vugge til grav. Når vi dyrker sport eller anstrenger os fysisk på anden måde, vil det naturligvis dræne hjertets Q10-reserver, og derfor er det vigtigt hele tiden at sørge for, at kroppen ikke mangler stoffet. 

  Mange ældre tager Q10-tilskud

  Det interessante ved coenzym Q10 er, at vi mennesker selv kan danne stoffet i kroppen. Denne evne aftager dog gradvist, efterhånden som vi bliver ældre. Det er et problem, da coenzym Q10 foruden at være en energi-katalysator virker som antioxidant ved at beskytte cellerne mod det, som kaldes oxidativ stress. Denne tilstand opstår, når skadelige iltmolekyler (frie radikaler) går til angreb på raske celler, og kroppens antioxidant-forsvar ikke er stærkt nok. Mange ældre personer tager i dag tilskud af coenzym Q10 for netop at være sikre på at have nok af stoffet i blodet.

  Det originale Q10 produkt med enestående forskning bag sig

  I 1990 introducerede Pharma Nord som det første firma i Europa et lægemiddel, som indeholdt stoffet coenzym Q10 i små, mørkebrune gelatinekapsler. I samme forbindelse blev de første af en lang række videnskabelige undersøgelser iværksat for at dokumentere produktets virkning. Der er i dag offentliggjort 75 videnskabelige undersøgelser af præparatets effekt på mennesker. Det gør Bio-Qinon Q10 til et af de bedst undersøgte Q10-præparater i verden. Disse undersøgelser kombineret med 32 års brugererfaring er med til at dokumentere præparatets sikkerhed, optagelighed og effekt.   

  Bio-Qinon Q10 er fremstillet ved at hjælp af en patenteret metode, som sikrer, at de normalt svært-optagelige Q10-molekyler kan passere uhindret igennem tarmslimhinden og ind i blodbanen. Herfra bliver de ført ud til alle cellerne. 

  Q10 er ikke bare Q10

  Forarbejdningen af råvaren betyder rigtig meget for effekten af det færdige produkt. Se i videoen nedenfor hvordan Pharma Nord sikrer den høje optagelighed der er en del af forklaringen på de mange overbevisende forskningsresultater
   

   

  Vigtig information, læs indlægssedlen her