Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Får vegetarer og veganere tilstrækkeligt B12-vitamin?
  For få år siden var vegetarer og andre, der ønskede den aktive form af B12-vitamin, methylcobalamin, nødt til at købe det fra udlandet. Det er ikke længere nødvendigt. Pharma Nord har nu dette efterspurgte vitamin i form af en højdoseret, vegetarvenlig og velsmagende suge- og tyggetablet.

  B-12 vitaminet findes i flere udgaver. I kosttilskud er den almindeligste form, cyanocobalamin. Denne form kræver en aktivering i kroppen, før den kan udnyttes. Den aktiverede form, methylcobalamin, kræver således ingen aktivering, og mange oplever, at de har bedst gavn af aktivt B12-vitamin. Forskning har desuden vist, at man kan opnå et tilstrækkeligt niveau af B12-vitamin med højtdoserede sugetabletter, hvor B12 optages via mundslimhinden.
   

  Vigtigt for vegetarer

  Når folk i almindelighed mangler B12-vitamin, skyldes det ikke nødvendigvis, at vitaminet ikke findes i kosten men nærmere, at de af forskellige årsager ikke er i stand til at optage det fra føden. Med vegetarer forholder det sig anderledes. De er endnu mere sårbare over for B12-mangel, fordi vitaminet, kun findes i animalske produkter. Hvis det findes i vegetabilske produkter, skyldes det tilsætning.

   

  Mikrovitaminet med den store virkning

  Med en anbefalet daglig dosis på kun to mikrogram er det forbløffende at tænke på, hvad denne beskedne mængde formår at udrette i vores krop. B12-vitamin støtter både nervesystemet og immunforsvaret, det medvirker til dannelse af røde blodlegemer i knoglemarven, det indgår i energistofskiftet og homocysteinstofskiftet, og så bidrager det til kroppens energistofskifte og til en normal psyke.

  Læs mere om BioActive B12 her
   

  Gode tilskud til vegetarer og veganere

  At leve som vegetar eller veganer kan rumme nogle ernæringsmæssige udfordringer, eftersom det kræver en ekstra indsats at få dækket alle ernæringsmæssige behov.

  Har man ikke tid og overskud til at holde øje med sit indtag af alle mulige næringsstoffer for at være sikker på at få nok af det ene eller det andet, så kan kosttilskud være en god løsning.

  Læs mere om vores vegetar- og veganervenlige produkter her