Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Har forskere fundet årsagen til migræne?
  Et nyt forskningsprojekt, som netop er blevet præsenteret på en kongres, kaster lys på en helt uventet forklaring på de migræneanfald, som plager 15% af verdensbefolkningen. Mangel på bestemte vitaminer kan være problemet.


  Knap en milliard mennesker - eller godt hver sjette person i verden - lider af lammende hovedpiner, men det har forskere måske fundet en forklaring på, skriver Illustreret Videnskab* på sin hjemmeside den 25. september 2016.

  Ifølge et helt nyt forskningsprojekt, som er blevet præsenteret på American Headache Society’s årskongres, er der en tydelig sammenhæng imellem migræne og mangel på helt bestemte vitaminer.

  Tættere på en forklaring
  Videnskaben har længe forsket i, hvad migræne skyldes, men hidtil har det være lidt af en gåde. Med det nye forskningsprojekt ser det dog ud til, at man er kommet et godt stykke nærmere en forklaring. 7.961 personer medvirkede i undersøgelsen, hvor de fik testet deres indhold af vitaminer i blodet. Herefter sammenlignede forskerne vitaminniveauet med tendensen til at få migræne. Det viste sig, at migræne især opstod hos dem, der havde lavt vitaminindhold i blodet.

  * Kilde: Illustreret Videnskab

   

  Præparater til forebyggelse

  Kosten er vores primære kilde til alle de vigtige vitaminer og mineraler, som kroppen behøver for at fungere normalt. Der findes dog løsninger til folk, som ikke spiser sundt eller som af andre årsager har for lavt indhold af bestemte næringsstoffer i kroppen.

  Pharma Nord fremstiller en række lægemidler, som er beregnet specielt til at forebygge og behandle mangel på særlige vitaminer og mineraler. Det gælder for eksempel Bio-Qinon Q10 (coenzym Q10), Bio-C-Vitamin, Bio-E-vitamin og SelenoPrecise.

  Bio-Qinon Q10 er det eneste produkt i Danmark til forebyggelse og behandling af coenzym Q10-mangel, og på samme måde er SelenoPrecise det eneste produkt til forebyggelse og behandling af mangel på selen.

   

  Anvendt i banebrydende forskning

  Pharma Nords Q10 er dokumenteret i over 100 offentliggjorte videnskabelige undersøgelser. To af de nyeste undersøgelser er offentliggjort i perioden fra 2013 og frem til nu.

  Den ene undersøgelse (Q-Symbio) omfatter 420 personer og er offentliggjort i Journal of the American College of Cardiology, og den anden (KiSel-10), som omfatter 443 ældre raske mænd og kvinder i Sverige, er offentliggjort i International Journal of Cardiology.

  I begge undersøgelser blev Pharma Nords Q10 valgt, fordi der er god dokumentation for optagelighed, sikkerhed og virkning.

   

  Der er forskel på kosttilskud og stærke vitamin- og mineralpræparater

  Bio-Qinon Q10 og SelenoPrecise indeholder næringsstoffer men er ikke kosttilskud. Begge præparater er stærke vitamin- og mineralpræparater, og begge er registreret som lægemidler til forebyggelse og behandling af næringsstofmangel.

  Lægemidler skal i modsætning til kosttilskud fremstilles under strenge krav til dokumentation af kvalitet, renhed og sikkerhed. Hos Pharma Nord producerer vi både lægemidler og kosttilskud, og vi har valgt at fremstille alle vores kosttilskud under de nøjagtig samme betingelser som vore lægemidler for at garantere dig et kvalitetsprodukt, som er sikkert og effektivt. Det er ikke noget myndighederne forlanger - det er noget, vi forlanger af os selv.

  Læs mere om Bio-Qinon Q10

  Læs mere omSelenoPrecise

   

  Fokus på hygiejne

  Alle Pharma Nords tabletter og kapsler produceres i blisterpakninger, hvilket sikrer optimal hygiejne samt øger produktets kvalitet og effekt fra første til sidste pille.

  Samtidig er det nemt og praktisk for dig at tage vitaminerne med i tasken, eller når du rejser på ferie.

  Se vores film om kvalitet og hvorfor blisterpakning er et bedre alternativ til pilleglas.