Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Mangler vi D-vitamin?
  Der har været meget snak om D-vitamin i de senere år. Diskussionen har især handlet om, hvorvidt danskerne har for lidt af vitaminet i blodet. En ny undersøgelse har givet stof til eftertanke, da den meget overraskende viser, at over halvdelen af danske børn fødes med mangel på D-vitamin. Det skyldes, at deres mødre ikke har haft tilstrækkeligt højt D-vitaminindhold til at dække de nyfødtes behov for vitaminet.

  Er anbefalingerne for lave?

  Ialt 2.500 mødre og deres babyer indgik i undersøgelsen. Det er et relativt højt og repræsentativt tal og kunne tyde på, at de gældende anbefalinger for D-vitamin ikke er i stand til at løfte opgaven med at sikre befolkningen den ønskede mængde D-vitamin i kroppen.

  Sollys er ingen garanti

  Et af problemerne her i Danmark er det forholdsvis lave antal solskinstimer, men selv i dele af verden, hvor der er masser af sollys, er der tilsyneladende tilsvarende problemer. En ny australsk undersøgelse har nemlig vist, at 58% af australierne mangler D-vitamin, så tilstedeværelsen af sollys er åbenbart ikke nok. Man skal sørge for, at huden får sollys.

  Læs mere om danskernes lave D-vitaminniveau og DRs ”Sundhedsmagasinet” og programmets test af 37 ansatte hos Spies Rejser her.

  Vigtigt for vækst og udvikling

  Når D-vitamin er så vigtigt allerede tidligt i livet, er det fordi vitaminet er nødvendigt for normal knoglevækst og -udvikling hos børn. Knogledannelsen hos børn starter tidligt. Allerede i den 15. uge af graviditeten dannes knogler og skelet i fostret. Senere i livet varetager D-vitamin dog også funktioner som at vedligeholde muskelfunktionen samt tænder og knogler.

  Derfor optages D-Pearls lettere i kroppen

  D-vitamin er fedtopløseligt, hvilket vil sige, at kroppen har lettest ved at optage det, når man indtager det i forbindelse med fedt eller olie. D-Pearls indeholder biologisk aktiv D3-vitamin, som er opløst i olivenolie af høj kvalitet. Dette sikrer, at vitaminet optages effektivt i organismen.

  D-Pearls er blevet testet af forskere på Oslo Universitet. Forskerne gav to forskellige doser til to grupper af sportsfolk, og det viste sig, at både den høje og den lave dosis blev optaget godt hos de medvirkende.

  Kilde: ”Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status” (André Colin Klæboe Baumann), University of Oslo, July 2013.
   

  Også vigtigt for immunforsvaret

  D-vitamin har som nævnt mange forskellige funktioner i kroppen. Et af dets vigtigste funktioner er at holde blodets indhold af calcium og fosfor inden for det normale område.

  Udover at bidrage til normal knoglevækst og celledeling/cellespecialisering er D-vitamin med til at vedligeholde et normalt fungerende immunforsvar.

  Læs mere om D-vitamin her