Denmark | Select other Country

Gratis levering

Synkevenlig og naturlig, stærk D-vitamin

  • Små perler med 38 µg D3-vitamin
  • Opløst i koldpresset olivenolie (sikrer god optagelighed, da D-vitamin er fedtopløseligt)
  • Støtter vedligeholdelsen af normale knogler og tænder
  • Støtter en normal immunfunktion
  • Dokumenteret optagelighed
  • Fremstillet under farmaceutisk kontrol

D-Pearls 38 µg

Pharma Nord

Se relaterede kategorier

[Børn & graviditet|, Hjerne & hukommelse|, Immunsystem & antioxidant|, Knogler & led|, Muskler & træning|, Tænder & gummer|, Vitaminer / Vitaminlignende|]
Udskriv side
Næringsstofindhold pr. anbefalet daglig dosis:     % RI*
Vitamin D 38 µg   760 %

* RI = Referenceindtag

Produktfakta

Kategori: Kosttilskud

Dosering
1 kapsel dagligt for voksne samt børn fra 11 år og derover.

Tages med et måltid. Kapslen sluges hel eller bides over.

Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.

Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.

Ingredienser
Fyldemiddel: Olivenolie.
Kapselskal: Oksegelatine.
Fugtighedsbevarende midler: Glycerol og renset vand.
Vitamin D3 (Cholecalciferol).
Fedtfattigt kakaopulver.

Opbevaring
Stuetemperatur. Ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.

Indhold
40/240 kapsler = 7/44 g

Hvad er D-Pearls 38 μg?

D-Pearls er små, bløde gelatinekapsler med 38 μg vitamin D3 i hver. D-vitaminet er opløst i koldpresset olivenolie for at forbedre optagelsen. Deres størrelse gør dem lette at sluge, men de kan også tygges. Gelatinekapslen er farvet med lidt fedtfattigt kakaopulver som gør det let at skelne de forskellige styrker af D-Pearls fra hinanden. Forskning har vist, at D-Pearls har en god optagelighed.

Sikkerhed
Man kan være helt sikker på, at hver kapsel indeholder den mængde D-vitamin, som er angivet på præparatet, idet hver eneste batch, dvs. hver ny produktion af D-Pearls kontrolanalyseres.

D-Pearls har været på det europæiske marked siden 2007.

 

Dokumenteret optagelighed


Dokumenteret optagelighed

Pharma Nords D-Pearls er blevet testet af forskere tilknyttet Universitetet i Oslo, som gav sportsfolk forskellige doser af D-vitamin fra D-Pearls eller uvirksomme placebokapsler. Undersøgelsen viste, at D-vitaminerne fra D-Pearls i både høj og lav dosering blev optaget godt af deltagerne, hvorimod de sportsfolk som havde fået placebo, havde et uændret indhold af D-vitamin i blodet.

Graf der viser forskellen på D-vitamin i blodet hos D-pearls-behandlede og en placebogruppe

Illustrationen viser ændringerne af vitamin D i blodet i løbet af 4 uger hos den gruppe der fik 76 mikrogram (2 x 38 µg) D-vitamin fra D-Pearls dagligt samt det uændrede indhold af D-vitamin i blodet hos gruppen, der fik placebokapsler.

Kilde: Baumann ACK. Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status. University of Oslo, July 2013.

Hvad er D-vitamin?

To kvinder løber en tur på stranden om sommeren

Flere slags D-vitamin

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin. Det indebærer at vitaminet har brug for noget fedtstof for at blive optaget i tarmen. D-vitamin er som andre vitaminer essentielt. Der er flere slags D-vitamin. De to vigtigste former er D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol).

D2 fås kun fra kosten. Det dannes af nogle svampe og planter, når de bestråles med ultraviolet lys.

Tidligere mente man, at vitamin D2 og D3 var lige effektive i kroppen, men alt efter målemetode er vitamin D3 56-87% mere effektivt end vitamin D2 til at hæve blodets vitamin D-indhold og mere end tre gange så effektivt som D2 til at deponeres i fedtvæv*.

* Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

Børn og plejehjemsbeboere har brug for mere D-vitamin end voksne.

D-vitamin har en række vigtige funktioner i kroppen. For eksempel:

  • Medvirker D-vitamin til en normal funktion af muskler og immunsystem
  • Er D-vitamin involveret i den normale celledeling
  • Hjælper D-vitamin med at opretholde normale knogler og tænder
  • Bidrager D-vitamin til en normal  optagelse og udnyttelse af calcium og fosfor
     

Kilder til D-vitamin

Der er to primære kilder til D-vitamin: Sollys og kosten.

D-vitamin fra Solen

Vi danner et forstadie til D3-vitamin i huden ud fra kolesterol, når vi får tilstrækkeligt med sollys eller tilsvarende UV-stråling. Dette forstadie skal efterfølgende omdannes (hydroxyleres) i henholdsvis leveren og nyrerne for at blive til aktivt D-vitamin.

D-vitamin fra sollys er en effektiv kilde til D-vitamin, men det dannes kun, når solen når højt nok op på himlen. Danmark ligger så højt mod nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret.

Tommelfingerregel

For at danne D-vitamin fra sollys skal UV-indekset være mindst 3 eller højere. UV-indexet bruges som mål for intensiteten af Solens ultraviolette stråling. Hvis du er i tvivl om du kan danne D-vitamin fra Solen, så kik på din skygge. Hvis længden af din skygge har samme eller kortere længde end din højde, så kan du danne D-vitamin. Hvis skyggen derimod er længere end højden, dannes der ikke D-vitamin.

D-vitamin fra kosten

D-vitamin findes stort set ikke i vegetabilske fødevarer, det er lavt i mejeriprodukter, men relativt højt i visse animalske fødevarer. Nogle af de bedste kilder er:

  • Fede fisk
  • Lever
  • Levertran
  • Olier
  • Æggeblomme
  • Smør


Der sker et vist tab af D-vitamin fra kosten, når den opvarmes.

Mangler og behov for D-vitamin

Forskning har vist, at med hensyn til mængden af D-vitamin i blodet, er et dagligt tilskud af D-vitamin mere effektivt end større ugentlige eller månedlige tilskud.
 

Den danske Sundhedsstyrelse anbefaler et dagligt D-vitamintilskud til:

 

  • Børn 0 – 2 år (D-dråber)
  • Gravide
  • Børn og voksne med mørk hud
  • Børn og voksne som bærer en tildækkende
    påklædning om sommeren
  • Personer, som ikke kommer udendørs til
    daglig, eller som undgår sollys
  • Plejehjemsbeboere - idet gamle menneskers evne til at danne D-vitamin i huden samt optage det fra tarmen er nedsat
  • Personer over 70 år
     

Blodets indhold af D-vitamin kan bestemmes i en blodprøve i enheden 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l. D-vitaminstatus gradueres på følgende måde:
 

  •  <12 nmol/l: Svær mangel
  •  12-25 nmol/l: Mangel
  •  25-50 nmol/l: Utilstrækkeligt
  •  >50 nmol/l: Tilstrækkeligt
  •  75-150 nmol/l: Optimalt niveau hos personer med skøre knogler samt nyrepatienter
  •  >ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning

   > = større end
   < = mindre end

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingen rutinemæssig grund til at få undersøgt sit D-vitaminindhold i blodet, men følgende personer bør få undersøgt deres D-vitamin-status:

Personer med kliniske symptomer på D-vitaminmangel eller hvor livsførelsen giver mistanke om mangel. Dvs. at de opholder sig inden døre, har dækkende klæder og ikke får sollys på huden.

D-vitamin og normale aldersforandringer

Selv om aldringsprocessen påvirker os forskelligt alt efter vores genom og livsstil, vil alle opleve, at kroppen med tiden bliver slidt og fungerer mindre effektivt. Det hører under de normale aldersforandringer. Disse aldersforandringer kan også få betydning for den mængde D-vitamin vi har behov for.

De fleste af kroppens celler er udstyret med D-vitamin-receptorer, som er små strukturer på celleoverfladen, som aktiveres af aktivt vitamin D3. Disse receptorer på kroppens celler er også forklaringen på D-vitaminets mange forskellige virkninger i kroppen.

  •     Immunsystemet

Det blev klart, at D-vitamin medvirker til immunsystemets normale funktion, da man opdagede, at forskellige hvide blodlegemer så som makrofager, dendritceller samt T- og B-lymfocytter er udstyret med D-vitamin-receptorer. D-vitamin er nødvendigt for, at disse immunceller kan udføre deres funktioner. For eksempel er det vist, at aktivt D-vitamin aktiverer gener i cellekernen som koder for peptider der hæmmer vira, bakterier og svampe.

Vores immunforsvar topper i teenageårene. Selv hos raske ældre er immunforsvaret blevet mere sårbart over for nye infektioner, som de ikke har mødt før. De ældre har eksempelvis færre hvide blodlegemer i blodet, og graden af inflammation i kroppen er højere end hos yngre mennesker. Ældre mennesker bør være særligt opmærksomme på at få tilstrækkeligt med D-vitamin

  •     Knoglevævet

Vores knoglemasse topper i 20 – 30 års alderen. Herefter bliver knoglevævet langsomt lettere og mere porøst. D-vitamin er nødvendigt for normale knogler og tænder i kraft af, at D-vitamin medvirker til at vi har et normalt indhold af calcium i blodet og er nødvendigt for, at knogler og tænder kan optage calcium.

Fra 40 års alderen sker der et gradvist tab af knoglemasse i størrelsesorden 0,5% årligt for mænd og cirka det dobbelte for kvinder.

  •     Muskelfunktionen

Vores muskelfunktion har også brug for D-vitamin for at fungere normalt. Musklers evne til at trække sig sammen er afhængig af calcium-ioner. Som tidligere nævnt regulerer D-vitaminet blodets indhold af calcium og af denne vej også muskelfunktionen.

I takt med at vi bliver ældre mindskes antallet af muskelvævets D-vitamin-receptorer. Det medfører et gradvist tab af muskelmasse og muskelstyrke. Hjertemusklen påvirkes derimod ikke i nævneværdig grad af dette.

  •     Hud og slimhinder

Det er kendt, at kroppen producerer et forstadie til D-vitamin i huden, når den udsættes for sollys af en vis styrke, dvs. en bølgelængde på mellem 290 – 315 nm. Faktorer der forhindrer eller nedsætter produktion af D-vitamin fra sollys er svær luftforurening, at færdes tildækket, mørk hud, brug af solcreme, fedme, at Solen står for lavt på himlen samt høj alder.

Med alderen mindskes mængden af kollagen og elastin, hvorved huden bliver mere slap og rynket. Huden bliver mindre effektiv til at producere D-vitamin fra sollys, og fordøjelseskanalen bliver mindre effektiv til at optage D-vitamin.

Officielle anprisninger

EUs Fødevare Sikkerhedsagentur (EFSA) har vurderet dokumentationen bag produktets indhold af vitamin D og anerkender følgende angivelser:

  • Bidrager til en normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
  • Bidrager til et normalt calciumindhold i blodet
  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion
  • Bidrager til at vedligeholde normale tænder
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Spiller en rolle i celledelingsprocessen

Relaterede Kosttilskud