Gratis levering

Synkevenlig, naturlig og højdoseret D-vitamin

  • Små perler med 80 µg D3-vitamin
  • Opløst i koldpresset olivenolie (sikrer god optagelighed, da D-vitamin er fedtopløseligt)
  • Støtter vedligeholdelsen af normale knogler og tænder
  • Bidrager til en normal optagelse af calcium
  • Spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • Fremstillet under farmaceutisk kontrol

D-Pearls 80 µg

Pharma Nord

80 stk.

Kr. 139.00

Se relaterede kategorier

[Børn & graviditet|, Hjerne & hukommelse|, Immunsystem & antioxidant|, Knogler & led|, Muskler & træning|, Stærke vitaminer og mineraler|, Tænder & gummer|, Vitaminer / Vitaminlignende|]
Udskriv side
Næringsstofindhold pr. anbefalet daglig dosis:     % RI*
Vitamin D 80 µg   1600 %

* RI = Referenceindtag

Produktfakta

Kategori: Kosttilskud

Dosering
1 kapsel dagligt for voksne samt børn fra 11 år og derover. Kapslen sluges hel eller bides over. Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.

Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 11 år.

Opbevaring
Stuetemperatur. Ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.

Ingredienser
Fyldemiddel: Olivenolie.
Kapselskal: Oksegelatine.
Fugtighedsbevarende middel: Glycerol og renset vand.
Vitamin D3 (Cholecalciferol).
Farvestof: Ammonieret karamel.

Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.

Indhold
80 kapsler = 14,8 g

Hvad er D-Pearls 80 μg?

D-Pearls 80 µg er små, bløde gelatinekapsler med 80 μg vitamin D3 i hver. D-vitaminet er opløst i koldpresset olivenolie for at forbedre optagelsen. Deres størrelse gør dem lette at sluge, men de kan også tygges. Forskning har vist, at D-Pearls har en god optagelighed.

Hvad er D-vitamin?

Graf der viser nedsat evne til at danne D-vitamin i huden hos ældre

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin. det indebærer at vitaminet har brug for noget fedtstof for at blive optaget i tarmen. D-vitamin er som andre vitaminer essentielt. Der er flere slags D-vitamin. De to vigtigste former er D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol). Det er D3, der dannes i huden ud fra kolesterol, når vi får tilstrækkeligt med sollys eller tilsvarende UV-stråling. D-vitamin fra sollys er en effektiv kilde til D-vitamin, men det dannes kun, når solen når højt nok op på himlen. Danmark ligger så højt mod nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret.

D2 fås kun fra kosten. Det dannes af nogle svampe og planter, når de bestråles med ultraviolet lys. Både vitamin D2 og D3 kræver en efterfølgende aktivering i leveren og nyrerne for at blive biologisk aktive. Tidligere mente man, at vitamin D2 og D3 var lige effektive i kroppen, men alt efter målemetode er vitamin D3 56-87% mere effektivt end vitamin D2 til at hæve blodets vitamin D-indhold og mere end tre gange så effektivt som D2 til at deponeres i fedtvæv*.

* Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.


Gode D-vitamin-kilder

D-vitamin findes stort set ikke i vegetabilske fødevarer, det er lavt i mejeriprodukter, men relativt højt i visse animalske fødevarer. Nogle af de bedste kilder er:

  • Fede fisk
  • Lever
  • Levertran
  • Olier
  • Æggeblomme
  • Smør

Mangler og behov for D-vitamin

Forskning har vist, at når det gælder mængden af D-vitamin i blodet, er et dagligt tilskud af D-vitamin mere effektivt end større ugentlige eller månedlige tilskud.

Stærke tilskud af D-vitamin kan ifølge Sundhedsstyrelsen være relevante for:

  • Kvinde med tørklædePersoner med kliniske symptomer på D-vitaminmangel eller hvor livsførelsen giver mistanke om mangel
  • Personer der opholder sig inden døre, har dækkende klæder - også om sommeren - og derfor ikke får sollys på huden
  • Personer, som undgår sollys
  • Plejehjemsbeboere - idet gamle menneskers evne til at danne D-vitamin i huden samt optage det fra tarmen er nedsat
  • Personer over 70 år. Ældre personers hud har en nedsat evne til at danne D-vitamin fra sollys

Veganere og vegetarer rådes til at holde sig til de officielle retningslinjer for ophold i solen og eventuelt tage et tilskud af D-vitamin i vinterperioden.

Blodets indhold af D-vitamin kan bestemmes i en blodprøve i enheden 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.

D-vitaminstatus gradueres på følgende måde:

  •  <12 nmol/l: Svær mangel
  •  12-25 nmol/l: Mangel
  •  25-50 nmol/l: Utilstrækkeligt
  •  >50 nmol/l: Tilstrækkeligt
  •  75-150 nmol/l: Optimalt niveau hos personer med skøre knogler samt nyrepatienter
  •  >ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning

   > = større end
   < = mindre end

Kontrolmåling af D-vitamin
Ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingen rutinemæssig grund til at få undersøgt sit D-vitaminindhold i blodet, men Styrelsen anbefaler  kontrolmålinger sommer og vinter til personer, der længerevarende tager 50 µg D-vitamin eller derover hver dag. Derudover anbefaler Styrelsen kontrolmålinger, hvis der er mistanke om en utilstrækkelig optagelse af D-vitamin samt i situationer, hvor der hersker usikkerhed om, hvorvidt en person efterlever anbefalinger om tilskud.

Officielle anprisninger

EUs Fødevare Sikkerhedsagentur (EFSA) har vurderet dokumentationen bag produktets indhold af vitamin D og anerkender følgende angivelser:

  • Bidrager til en normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
  • Bidrager til et normalt calciumindhold i blodet
  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion
  • Bidrager til at vedligeholde normale tænder
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • D-vitamin hjælper med at nedsætte risikoen for at falde i forbindelse med postural ustabilitet og muskelsvaghed. Fald er en risikofaktor for knoglebrud blandt mænd og kvinder på 60 år og derover (Art. 14a).