Søg efter

    Søgeresultater

    Luk

    Synkevenlig, naturlig og højdoseret D-vitamin


    • Små perler med 80 µg D3-vitamin
    • Opløst i koldpresset olivenolie (sikrer god optagelighed, da D-vitamin er fedtopløseligt)
    • Medvirker til en normal immunfunktion
    • Støtter vedligeholdelsen af normale knogler og tænder
    • Spiller en rolle i celledelingsprocessen
    • Fremstillet under farmaceutisk kontrol

    D-Pearls 80 µg

    Pharma Nord
    Næringsstofindhold pr. anbefalet daglig dosis:     % RI*
    D-vitamin 80 µg   1600 %

    * RI = Referenceindtag

    Produktfakta

    Kategori: Kosttilskud

    Dosering
    1 kapsel dagligt for voksne samt børn fra 11 år og derover.
    Kapslen sluges hel eller bides over.
    Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.

    Opbevaring
    Stuetemperatur. Ikke i direkte sollys.
    Opbevares utilgængeligt for børn.

    Ingredienser
    Fyldemiddel: Olivenolie.
    Kapselskal: Oksegelatine.
    Fugtighedsbevarende middel: Glycerol og renset vand.
    Vitamin D3 (Cholecalciferol).
    Farvestof: Fedtfattigt kakaopulver.

    Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.

    Indhold
    80 kapsler = 14,8 g

    Hvad er D-Pearls 80 μg?

    D-Pearls 80 µg er små, bløde gelatinekapsler med 80 μg D3-vitamin i hver. D-vitaminet er opløst i koldpresset olivenolie for at forbedre optagelsen. Kapslernes størrelse gør dem lette at sluge, men de kan også tygges. Gelatinen er farvet mørk for, at de forskellige styrker af D-Pearls let kan skelnes fra hinanden. Forskning har vist, at D-Pearls har en god optagelighed.

    Sikkerhed og kvalitet

    På Pharma Nords fabrik i Vojens produceres både lægemidler og kosttilskud, hvilket gør det muligt at føre samme kontrol med kosttilskud, som man i forvejen gør med lægemidler. Både kosttilskud og lægemidler undersøges ud fra en nøje fastlagt plan, som sikrer, at produkterne indeholder det, som specifikationen siger. Det giver forbrugerne en sikkerhed for, at den enkelte D-Pearls-kapsel indeholder den mængde D-vitamin, som er anført.

    De små gelatinekapsler kan helt naturligt variere i deres fasthed i takt med udsving i lufttemperatur og luftfugtighed. Det har absolut ingen betydning for kvaliteten og effekten af kapslerne. Det har vi testet i vores klimaskabe.

    D-Pearls har været på det europæiske marked siden 2007.

    Dokumenteret optagelighed

    Pharma Nords D-Pearls er blevet testet af forskere tilknyttet Universitetet i Oslo, som gav sportsfolk D-Pearls med forskellige doser af D-vitamin eller uvirksomme placebokapsler. Undersøgelsen viste, at D-vitaminerne fra D-Pearls i både høj og lav dosering blev optaget godt af deltagerne, hvorimod de sportsfolk som havde fået placebo, havde et uændret indhold af D-vitamin i blodet.

    Graf der viser forskellen på D-vitamin i blodet hos D-pearls-behandlede og en placebogruppe

    Illustrationen viser ændringerne af D-vitamin i blodet i løbet af 4 uger hos den gruppe, der fik 76 mikrogram (2 x 38 µg) D-vitamin fra D-Pearls dagligt samt det uændrede indhold af D-vitamin i blodet hos gruppen, der fik placebokapsler.

    Kilde: Baumann ACK. Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status. University of Oslo, July 2013.

    Hvad er D-vitamin?

    To kvinder løber en tur på stranden om sommeren

    Flere slags D-vitamin

    D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Det indebærer, at vitaminet har brug for noget fedtstof for at blive optaget i tarmen. D-vitamin er som andre vitaminer essentielt. Der er flere slags D-vitamin. De to vigtigste former er D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol).

    D2 fås kun fra kosten. Det dannes af nogle svampe og planter, når de bestråles med ultraviolet lys.

    Tidligere mente man, at D2-vitamin og D3-vitamin var lige effektive i kroppen, men alt efter målemetode er D3-vitamin 56-87% mere effektivt end D2-vitamin til at hæve blodets D-vitamin-indhold og mere end tre gange så effektivt som D2 til at deponeres i fedtvæv*.

    * Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

    Børn og plejehjemsbeboere har brug for mere D-vitamin end voksne.

    Kilder til D-vitamin

    Der er to primære kilder til D-vitamin: Sollys og kosten.

    D-vitamin fra Solen

    Vi danner et forstadie til D3-vitamin i huden ud fra kolesterol, når vi får tilstrækkeligt med sollys eller tilsvarende UV-stråling. Dette forstadie skal efterfølgende omdannes (hydroxyleres) i henholdsvis leveren og nyrerne for at blive til aktivt D-vitamin.

    D-vitamin fra sollys er en effektiv kilde til D-vitamin, men det dannes kun, når solen når højt nok op på himlen. Danmark ligger så højt mod nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret.

    Tommelfingerregel

    For at danne D-vitamin fra sollys skal UV-indekset være mindst 3 eller højere. UV-indexet bruges som mål for intensiteten af solens ultraviolette stråling. Hvis du er i tvivl om du kan danne D-vitamin fra solen, så kig på din skygge. Hvis længden af din skygge er den samme eller kortere end din højde, så kan du danne D-vitamin. Hvis skyggen derimod er længere end højden, dannes der ikke D-vitamin.

    D-vitamin fra kosten

    D-vitamin findes stort set ikke i vegetabilske fødevarer, det er lavt i mejeriprodukter, men relativt højt i visse animalske fødevarer. Nogle af de bedste kilder er:

    • Fede fisk
    • Lever
    • Levertran
    • Olier
    • Æggeblomme
    • Smør


    Der sker et vist tab af D-vitamin fra kosten, når den opvarmes.

    Mangler og behov for D-vitamin

    Forskning har vist, at når det gælder mængden af D-vitamin i blodet, er et dagligt tilskud af D-vitamin mere effektivt end større ugentlige eller månedlige tilskud.

    Stærke tilskud af D-vitamin kan ifølge Sundhedsstyrelsen være relevante for:

    • Kvinde med tørklædePersoner med kliniske symptomer på D-vitaminmangel eller hvor livsførelsen giver mistanke om mangel
    • Personer, der opholder sig indendøre eller har dækkende klæder - også om sommeren - og derfor ikke får sollys på huden
    • Personer, som undgår sollys
    • Plejehjemsbeboere - idet gamle menneskers evne til at danne D-vitamin i huden samt optage det fra tarmen er nedsat
    • Personer over 70 år. Ældre personers hud har en nedsat evne til at danne D-vitamin fra sollys

    Veganere og vegetarer rådes til at holde sig til de officielle retningslinjer for ophold i solen og eventuelt tage et tilskud af D-vitamin i vinterperioden.

    Blodets indhold af D-vitamin kan bestemmes i en blodprøve i enheden 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.

    D-vitaminstatus gradueres på følgende måde:

    •  <12 nmol/l: Svær mangel
    •  12-25 nmol/l: Mangel
    •  25-50 nmol/l: Utilstrækkeligt
    •  >50 nmol/l: Tilstrækkeligt
    •  75-150 nmol/l: Optimalt niveau hos personer med skøre knogler samt nyrepatienter
    •  >ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning

       > = større end
       < = mindre end

    Kontrolmåling af D-vitamin
    Ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingen rutinemæssig grund til at få undersøgt sit D-vitaminindhold i blodet, men styrelsen anbefaler  kontrolmålinger sommer og vinter til personer, der over længere tid tager 50 µg D-vitamin eller derover hver dag. Derudover anbefaler styrelsen kontrolmålinger, hvis der er mistanke om en utilstrækkelig optagelse af D-vitamin samt i situationer, hvor der hersker usikkerhed om, hvorvidt en person efterlever anbefalinger om tilskud.

    D-vitamin og normale aldersforandringer

    Selv om aldringsprocessen påvirker os forskelligt alt efter vores genom og livsstil, vil alle opleve, at kroppen med tiden bliver slidt og fungerer mindre effektivt. Det hører under de normale aldersforandringer. Disse aldersforandringer kan også få betydning for den mængde D-vitamin, vi har behov for.

    De fleste af kroppens celler er udstyret med D-vitamin-receptorer, som er små strukturer på celleoverfladen, der aktiveres af aktivt D3-vitamin. Disse receptorer på kroppens celler er også forklaringen på D-vitaminets mange forskellige virkninger i kroppen.

    •     ImmunsystemetImmunsystemet

    Det blev klart, at D-vitamin medvirker til immunsystemets normale funktion, da man opdagede, at forskellige hvide blodlegemer såsom makrofager, dendritceller samt T- og B-lymfocytter er udstyret med D-vitamin-receptorer
    Vores immunforsvar topper i teenageårene. Selv hos raske ældre er immunforsvaret blevet mere sårbart overfor nye infektioner, som de ikke har mødt før. Ældre personer, der ikke kommer udendørs dagligt, plejehjemsbeboere og personer over 70 år bør være særligt opmærksomme på at få tilstrækkeligt med D-vitamin

    •     KnoglevævetKnoglevævet

    Vores knoglemasse topper i 20 – 30 års alderen. Herefter bliver knoglevævet langsomt lettere og mere porøst. D-vitamin bidrager til normale knogler og tænder, da D-vitamin hjælper til med optagelsen af calcium, som indgår i mineraliseringen af knoglerne.
    Fra 40-årsalderen sker der et gradvist tab af knoglemasse i størrelsesorden 0,5% årligt for mænd og cirka det dobbelte for kvinder.

    •     MuskelfunktionenMuskelfunktionen

    Vores muskelfunktion har også brug for D-vitamin for at fungere normalt. Musklers evne til at trække sig sammen er afhængig af calcium-ioner. Som tidligere nævnt regulerer D-vitamin blodets indhold af calcium og af denne vej også muskelfunktionen.
    I takt med at vi bliver ældre mindskes antallet af muskelvævets D-vitamin-receptorer. Det medfører et gradvist tab af muskelmasse og muskelstyrke. Hjertemusklen påvirkes derimod ikke i nævneværdig grad af dette.

    •     Hvordan optager du D-vitamin?Hud og slimhinder

    Det er kendt, at kroppen producerer et forstadie til D-vitamin i huden, når den udsættes for sollys af en vis styrke, dvs. en bølgelængde på mellem 290 – 315 nm. Faktorer, der forhindrer eller nedsætter produktion af D-vitamin fra sollys, er svær luftforurening, at færdes tildækket, mørk hud, brug af solcreme, fedme, at solen står for lavt på himlen samt høj alder.

    Variationer i gelatinens hårdhed

    Hårdheden af vores bløde gelatinekapsler kan variere. Forskellen afhænger udelukkende af vandindholdet i kapselskallen. Vi tørrer alle vores bløde kapsler før pakning, hvorved kapslerne bliver mere faste og det letter selve pakningsprocsessen. Hen over tid kan kapslerne optage vand fra luften, og det vil blødgøre kapselskallen.

    Variationerne i kapslens hårdhed har ingen betydning for produktkvaliteten, men hvis en hård kapsel udgør et problem, kan en løsning være at lade kapslen ligge uden for blisterarket et døgns tid, hvorved kapslen kan optage lidt vand fra luften. Det er generelt ikke noget vi anbefaler, da produktet ikke længere vil være beskyttet, som når det er i blisterarket. En anden metode til hurtig blødgøring af gelatinekapslen er at lægge den i lunkent vand i et minut. Det bør dog ses som en nødløsning.

    Hvis det volder problemer at trykke kapslen ud, klik her for mere information!

    Officielle anprisninger

    Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har vurderet dokumentationen bag D-vitamin og anerkender følgende anprisninger:

    • Bidrager til en normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
    • Bidrager til et normalt calciumindhold i blodet
    • Bidrager til at vedligeholde normale knogler
    • Bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion
    • Bidrager til at vedligeholde normale tænder
    • Bidrager til immunsystemets normale funktion
    • Spiller en rolle i celledelingsprocessen
    • D-vitamin hjælper med at nedsætte risikoen for at falde i forbindelse med postural ustabilitet og muskelsvaghed. Fald er en risikofaktor for knoglebrud blandt mænd og kvinder på 60 år og derover (Art. 14a).

    Relaterede Kostilskud

     

    trustpilot