Denmark | Select other Country

Gratis levering

Synkevenlig, naturlig og højdoseret D-vitamin

  • Små perler med 80 µg D3-vitamin
  • Opløst i koldpresset olivenolie (sikrer god optagelighed, da D-vitamin er fedtopløseligt)
  • Støtter vedligeholdelsen af normale knogler og tænder
  • Bidrager til en normal optagelse af calcium
  • Spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • Fremstillet under farmaceutisk kontrol

D-Pearls 80 µg

Pharma Nord

80 stk.

Kr. 139.00

Se relaterede kategorier

[Børn & graviditet|, Hjerne & hukommelse|, Immunsystem & antioxidant|, Knogler & led|, Muskler & træning|, Stærke vitaminer og mineraler|, Tænder & gummer|, Vitaminer / Vitaminlignende|]
Udskriv side
Næringsstofindhold pr. anbefalet daglig dosis:     % RI*
Vitamin D 80 µg   1600 %

* RI = Referenceindtag

Produktfakta

Kategori: Kosttilskud

Dosering
1 kapsel dagligt for voksne samt børn fra 11 år og derover.
Kapslen sluges hel eller bides over.
Den anbefalede daglige dosis må ikke overskrides.

Opbevaring
Stuetemperatur. Ikke i direkte sollys.
Opbevares utilgængeligt for børn.

Ingredienser
Fyldemiddel: Olivenolie.
Kapselskal: Oksegelatine.
Fugtighedsbevarende middel: Glycerol og renset vand.
Vitamin D3 (Cholecalciferol).
Farvestof: Ammonieret karamel.

Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost og en sund livsstil.

Indhold
80 kapsler = 14,8 g

Hvad er D-Pearls 80 μg?

D-Pearls 80 µg er små, bløde gelatinekapsler med 80 μg vitamin D3 i hver. D-vitaminet er opløst i koldpresset olivenolie for at forbedre optagelsen. Deres størrelse gør dem lette at sluge, men de kan også tygges. Forskning har vist, at D-Pearls har en god optagelighed.

Hvad er D-vitamin?

Graf der viser nedsat evne til at danne D-vitamin i huden hos ældre

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin. det indebærer at vitaminet har brug for noget fedtstof for at blive optaget i tarmen. D-vitamin er som andre vitaminer essentielt. Der er flere slags D-vitamin. De to vigtigste former er D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol). Det er D3, der dannes i huden ud fra kolesterol, når vi får tilstrækkeligt med sollys eller tilsvarende UV-stråling. D-vitamin fra sollys er en effektiv kilde til D-vitamin, men det dannes kun, når solen når højt nok op på himlen. Danmark ligger så højt mod nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret.

D2 fås kun fra kosten. Det dannes af nogle svampe og planter, når de bestråles med ultraviolet lys. Både vitamin D2 og D3 kræver en efterfølgende aktivering i leveren og nyrerne for at blive biologisk aktive. Tidligere mente man, at vitamin D2 og D3 var lige effektive i kroppen, men alt efter målemetode er vitamin D3 56-87% mere effektivt end vitamin D2 til at hæve blodets vitamin D-indhold og mere end tre gange så effektivt som D2 til at deponeres i fedtvæv*.

* Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.


Gode D-vitamin-kilder

D-vitamin findes stort set ikke i vegetabilske fødevarer, det er lavt i mejeriprodukter, men relativt højt i visse animalske fødevarer. Nogle af de bedste kilder er:

  • Fede fisk
  • Lever
  • Levertran
  • Olier
  • Æggeblomme
  • Smør

Mangler og behov for D-vitamin

Forskning har vist, at når det gælder mængden af D-vitamin i blodet, er et dagligt tilskud af D-vitamin mere effektivt end større ugentlige eller månedlige tilskud.

Stærke tilskud af D-vitamin kan ifølge Sundhedsstyrelsen være relevante for:

  • Kvinde med tørklædePersoner med kliniske symptomer på D-vitaminmangel eller hvor livsførelsen giver mistanke om mangel
  • Personer der opholder sig inden døre, har dækkende klæder - også om sommeren - og derfor ikke får sollys på huden
  • Personer, som undgår sollys
  • Plejehjemsbeboere - idet gamle menneskers evne til at danne D-vitamin i huden samt optage det fra tarmen er nedsat
  • Personer over 70 år. Ældre personers hud har en nedsat evne til at danne D-vitamin fra sollys

Veganere og vegetarer rådes til at holde sig til de officielle retningslinjer for ophold i solen og eventuelt tage et tilskud af D-vitamin i vinterperioden.

Blodets indhold af D-vitamin kan bestemmes i en blodprøve i enheden 25-hydroxyvitamin D (25-(OH)D) og måles i nmol/l.

D-vitaminstatus gradueres på følgende måde:

  •  <12 nmol/l: Svær mangel
  •  12-25 nmol/l: Mangel
  •  25-50 nmol/l: Utilstrækkeligt
  •  >50 nmol/l: Tilstrækkeligt
  •  75-150 nmol/l: Optimalt niveau hos personer med skøre knogler samt nyrepatienter
  •  >ca. 200 nmol/l: Risiko for forgiftning

   > = større end
   < = mindre end

Kontrolmåling af D-vitamin
Ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingen rutinemæssig grund til at få undersøgt sit D-vitaminindhold i blodet, men Styrelsen anbefaler  kontrolmålinger sommer og vinter til personer, der længerevarende tager 50 µg D-vitamin eller derover hver dag. Derudover anbefaler Styrelsen kontrolmålinger, hvis der er mistanke om en utilstrækkelig optagelse af D-vitamin samt i situationer, hvor der hersker usikkerhed om, hvorvidt en person efterlever anbefalinger om tilskud.

Officielle anprisninger

EUs Fødevare Sikkerhedsagentur (EFSA) har vurderet dokumentationen bag produktets indhold af vitamin D og anerkender følgende angivelser:

  • Bidrager til en normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
  • Bidrager til et normalt calciumindhold i blodet
  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler
  • Bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion
  • Bidrager til at vedligeholde normale tænder
  • Bidrager til immunsystemets normale funktion
  • Spiller en rolle i celledelingsprocessen
  • D-vitamin hjælper med at nedsætte risikoen for at falde i forbindelse med postural ustabilitet og muskelsvaghed. Fald er en risikofaktor for knoglebrud blandt mænd og kvinder på 60 år og derover (Art. 14a).

Relaterede Kostilskud