Søg efter

  Søgeresultater

  Luk

  Opskriften på et godt seniorliv
  10 års resultater fra en spændende svensk, videnskabelig undersøgelse viser, at ældre der hver dag tager tilskud af selen og Q10 til forebyggelse, opnår sundhedsfordele.

  Ovenstående er essensen af en aktuel undersøgelse, som er en opfølgning på den såkaldte KiSel-10-undersøgelse. Studiet er foretaget i en lille svensk by,  hvor en gruppe ældre raske mænd og kvinder hver dag i fire år fik 200 mikrogram selen (SelenoPrecise) i tabletform og 200 milligram Q10 (Bio-Qinon) i bløde gelatinekapsler. En tilsvarende gruppe ældre fik matchende placebo (snydepiller).

  I takt med at vi bliver ældre, har vi en tendens til at spise mindre. Det er også normalt, at vores optagelse af næringsstoffer forringes. Det gør ældre til en gruppe, som er særligt sårbar overfor mangel på essentielle næringsstoffer som for eksempel vitaminer og  mineraler.

  Hvorfor er selen vigtigt?
  Den svenske undersøgelse viste da også, at de ældres selenindhold i blodet var markant lavere end optimale niveau. Eftersom Skandinavien i forvejen er et område med lavt selenindhold i landbrugsjorden og afgrøderne, er det ekstra vigtigt for ældre at sørge for ikke at komme i underskud.

  Selen er særligt vigtigt, fordi det indgår i over 30 forskellige selenoproteiner, som støtter en række livsvigtige kropsfunktioner, herunder imunforsvar og stofskifte.

  Der findes to produkter i Danmark, som er beregnet til forebyggelse og behandling af henholdsvis mangel på selen (SelenoPrecise) og Q10 (Bio-Qinon).