Denmark | Select other Country

Gratis levering

Opskriften på et godt seniorliv
10 års resultater fra en spændende svensk, videnskabelig undersøgelse viser, at ældre der dagligt har forebygget, ved at tage ekstra selen og Q10, opnår sundheds-fordele, som er større end en tilsvarende gruppe som fik placebo-piller.

Ovenstående er essensen af en aktuel undersøgelse som er en opfølgning på den såkaldte KiSel-10-undersøgelse. Studiet er foretaget i en lille svensk by,  hvor en gruppe ældre raske fik 200 mikrogram selen (SelenoPrecise) i tabletform og 200 milligram Q10 (Bio-Qinon) i bløde gelatinekapsler dagligt i en periode på fire år. En anden, tilsvarende gruppe ældre fik placebo (snydepiller).

I takt med at vi bliver ældre er tendensen, at vi spiser mindre. Det er også normalt, at vores optagelse af næringsstoffer nedsættes. Det gør ældre til en gruppe som bør være ekstra opmærksomme på at få tilstrækkeligt med essentielle næringsstoffer som for eksempel vitaminer og  mineraler.

Hvorfor er selen vigtigt?
Den svenske undersøgelse viste netop, at niveauet af selen var markant under det optimale niveau, hvilket gør dette mineral og sporstof særdeles vigtigt for ældre, især når de bor i et lav-selenområde som Skandinavien.

Selen er særligt vigtigt, fordi det indgår i mere end 30 forskellige selenoproteiner som udøver mange forskellige livsvigtige funktioner, blandt andet er det med til at styrke kroppens imunforsvar samt støtte stofskiftet.

Der findes to produkter i Danmark, som er beregnet til forebyggelse og behandling af henholdsvis mangel på selen SelenoPrecise og Q10 Bio-Qinon.